Den har kort været beskrevet før, den nye Kuhn Performer 4000 - det franske mærkes spydspids inden for kraftige tand- og tallerkenharver. Men da den franske producent tidligere på ugen viste mærkets Agritechnica-nyheder frem for pressen i Saverne i Frankrig, så man den også i arbejde, og den kraftige sag kan rigtig lave ballade i jorden.

Harven, der er beregnet til at arbejde i dybden i en "one-pass-operation", er en fleksibel sag, der fås i bredder på fire eller fem meter. Fra for til bag består den af to rækker uafhængige tallerkener, dernæst fire tandbuller i midten, store bærehjul og bagest udjævner-tallerkener og 700 millimeter valse. Tænder og spidser svarer til dem, som man finder på Kuhn Cultimer L.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fleksible består i, at man kan vælge at bruge udelukkende tænderne, kun tallerkenerne eller alle dele samtidig. Tænderne går ned i op til 35 centimeters dybde, mens tallerkenerne går 10 centimeter ned. Valsen bagest vejer i sig selv 225 kilo pr. meter, og alt i alt er den effektiv, også under våde og klæge forhold.

Optimal tilpasning

De forskellige sektioner kan hver især indstilles hydraulisk. Det er helt unikt og giver en stor fordel for optimal tilpasning til opgaven. Kørehjulene er integreret i rammen, så det er muligt at køre med harven uden pakkervalse.

Performeren er et ægte multiredskab, da nyheden i realiteten er én maskine til alt jordarbejde. Som navnet antyder, har Kuhn Performer 4000 en arbejdsbredde på fire meter. Den fås også som Performer 5000 - arbejdsbredde fem meter.