Hvis det står til Kuhn, skal det være lettere at wrappe baller i fremtiden, deres vision har netop modtaget en sølvmedalje ved Agritechnica Preview Days i Tyskland.

Med deres SW 4014-wrapper præsenterer Kuhn en teknologi, der fuldautomatisk kan samle både firkantede baller og rundballer op, wrappe dem og læsse dem af, uden at traktorpiloten skal gøre noget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En laser på wrapperen opfanger, når man nærmer sig en balle, og laseren måler længden af ballen, så wrapperen bliver indstillet i den korrekte position. Når man kører over ballen, samles den op og wrappes, og ballen læsses af igen, uden at chaufføren behøver at bremse. Ifølge Kuhn vil den nye AutoLoad-teknologi føre til øget kapacitet og en mere komfortabel arbejdsdag for traktorpiloten.

Den nye SW 4014-wrapper har en arbejdsbredde på fire meter i marken og 2,5 meter under transport. Wrapperen kan håndtere baller op til 1500 kg og op til 200 centimeter i længden. Rundballer kan wrapperen klare op til 140 centimeter i diameter uden ekstraudstyr.

SW 4014-wrapperen kan bruges med mange traktorer, da den kun kræver 45 liter olie i minuttet, og ifølge Kuhn betyder det en betydelig brændstofbesparelse.