Abonnementsartikel

For to år siden præsenterede Köckerling Rebell Profiline-discharven på Agritechnica, og på dette års messe viser de en lettere udgave.

De blå jordbearbejdningsmaskiner fra Köckerling er kraftigt fremstillet - og måske en smule for kraftige.

For to år siden, på Agritechnica 2013, præsenterede Köckerling den tunge discharve Rebell Profiline, som i en seks meter udgave vejede 8,8 ton. På dette års Agritechnica præsenterer producenten nu en lettere model, hvor en seks meter version vejer 6,9 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den tidligere model var simpelthen for kraftigt, og krævede for meget effekt at trække, hvor vi mindst skulle bruge 300 hestekræfter for at få en acceptabel arbejdshastighed. Men den nye model kan vi "nøjes" med 250 hestekræfter, fortæller Stefan Kröger fra Köckerling i Tyskland.

Samme disc-størrelse

Harven har samme størrelse disc, som den tidligere, hvor der sidder 40 disc med 620 millimeter diameter på den seks meter version.

- STS-pakkeren bagerst har også samme dimission på 530 millimeter valset U-profil, som pakker jord mod jord, forklarer Stegan Kröger, og påpeger, at arbejdsdybden sættes hydraulisk ved hjælp af hjulene forrest på harven, som er koblet sammen med STS-pakkeren bagerst.

Den maksimale arbejdsdybde er opgivet til 18 centimeter.