Abonnementsartikel

Det sidste års tid har Fasterholt Maskinfabrik arbejdet på at udvikle en ny model til deres serie af selvkørende vandingsmaskiner. Den nye model er netop færdigudviklet og har fået navnet FM4400.

Kunderne har efterspurgt en maskine med lang slangekapacitet men med smal sporvidde. Denne efterspørgsel har Fasterholt Maskinfabrik forsøgt at efterkomme ved udviklingen af FM4400, der skal afløse den velkendte FM4300, som udgår af programmet.

Modellen er hovedsageligt bygget op som de øvrige selvkørende Fasterholt vandingsmaskiner, men der er dog nogle ændringer og nye tiltag. FM4400 er opbygget med en stor slangetromle, som har en kapacitet til slangelængder op til 550 meter/100 millimeter og 450 meter/110 millimeter. Derudover har maskinen en sporvidde på kun 162 centimeter. Desuden har maskinen fået nye afskærmninger, som gør det muligt at åbne ind til maskinen, så landmanden nemt og bekvemt kan komme til at for eksempel smøre kæden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen er nem at betjene, har avanceret teknik til indstilling af den ønskede vanding samt stor driftssikkerhed. FM4400 fås både som almindelig rem-maskine men også med hydraulisk tromletræk. (FM4400Hydro) Det er muligt at lægge slangen ud i kurver, så maskinen kan vande et stort areal i ét træk.