En ny serie vandingsmaskiner fra Fasterholt er udviklet for at gøre arbejdet ved vanding lettere. Et nyt indkoblingssystem betyder, at når slangen er trukket ud, skal der bare åbnes for vandet, så klarer maskinen resten selv.

Der er med andre ord ikke behov for, at man skal tilbage for at sætte den i gear, og det er med til at gøre maskinen mere brugervenlig og hurtigere at flytte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bording Hydro 12 er testkørt i sæson 2010 og er nu klar til præsentation på Agromek og salg til sæson 2011. Den har fået tre nyhedsstjerner.

Den første af tre

Bording 12 Hydro er den første i serien, som består af tre modeller, der alle får Hydro navnet med tilføjelsen 8, 10 eller 12. De to andre modeller er mindre end Hydro 12, som er monteret med 550 meter Ø110 millimeter slange.

- Bording 12 Hydro er helt nyudviklet og er tilpasset produktion i fabrikkens svejserobotter. Men den er samtidig baseret på Fatserholts mangeårige erfaring med produktion af vandingsmaskiner, fremhæver Peter Flø fra Fasterholt.

Den er en indtræksvandingsmaskine, som også har fået et nyt og mere kompakt design. Den har hydraulisk drift af tromlen og automatisk indkobling af drivsystemet. Vandingsmaskinen er udviklet i nært samarbejde med Sauer/Danfoss og leveres fuldt galvaniseret for at sikre en længere levetid.

- Den har dog med farvede skærme, for at give produktet noget liv, fortæller Peter Flø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt drivsystem

Drivsystemet er helt nyt og fungerer ved, at turbinen trækker en lille oliepumpe, som sender et hydrauliktryk videre til en stor oliemotor med indbygget gearkasse. Denne trækker tromlen med den ønskede hastighed via det nye indkoblingssystem, som er udviklet med henblik på, at det skal være let og hurtigt at koble til.

Bording 12 Hydro er med fuldt hydraulisk udstyr til støtteben, drejekrans, samt til hævning af kanonvogn. Desuden er der et helt nyt hydraulisk indtrækssystem på maskinen. Vandturbinen trækker en oliepumpe, der så via en oliemotor med reduktionsgear indbygget, giver indtrækket af maskinen.

Det er også nyt, at maskinen er udstyret med automatisk indkobling af drevet, når der lukkes op for vandet.