Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Frem med vandingsmaskinerne - der er risiko for tørkestress

27. apr. | Indrykket af SAGRO I/S

Vinterraps, vinterbyg og vinterrug har nu et stort vandunderskud, fordi april har været så tør.

Del artiklen:

I år har april været særligt tør. Og derfor er det tid til at finde vandingsmaskinerne frem, lyder opfordringen fra planterådgiver hos SAGRO Henrik Otto Clement.

 - Hvis man kommer bagud med vanding ved opstart, giver det et udbyttetab, som afgrøden ikke henter igen, siger Henrik Otto Clement.

Læg dertil, at det flere dage har været varmt, hvorfor der har fordampet en del vand fra planterne.

 - Bladindekset er på 5. Det vil sige, at planten fordamper vand på højt niveau, lige nu ca. 3 mm dagligt, siger Henrik Otto Clement.

 Tørkestress skal undgås

Vinterraps, vinterbyg og vinterrug har nu et vandunderskud på 30-35 mm på de grovsandede jorder. Det betyder, at afgrøderne kan risikere at få tørkestress.

 - Hvis det sker, kan rapsen begynde at afmodne relativt hurtigt i år, og det samme kan ske med korn, siger Henrik Otto Clement.

Og ser man på vejrudsigterne, lader det ikke til, at der er hjælp at hente fra oven. De næste mange dage forventer DMI ikke regn.

 - Så når jeg laver en simulering pr. 1. maj, så er vandunderskuddet hele 55 mm i vinterraps, og romben (se billedet øverst, red.) er pludselig langt inde i det røde felt. Derfor er det nu, man skal finde vandingsmaskinerne frem.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter