Abonnementsartikel

Med iXdrive er Kverneland klar til at være med på det selvkørende sprøjtemarked.

Kverneland viste for nyligt producentens første selvkørende sprøjte frem for den europæiske landbrugspresse ved et arrangement nær Prag i Tjekkiet.

iXdrive bliver navnet på den nye serie, som leveres i to modeller med tankkapaciteter på 4.500 og 5.300 liter. Maskinerne får officielt premiere på Agritechnica 2015 i Hannover, Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt på venstre side

EasySet kalder Kverneland kontrolpanelet, som producenten har samlet på venstre side af sprøjten mellem hjulene, hvor de elektriske ventiler, pumper, filtre og slangeforbindelser er placeret. Al tømning og fyldning foregår herfra.

Sprøjten leveres med iXclean Pro, som er et automatisk vaskesystem, hvor rengøring og skylning af tank foregår med tryk på én enkelt knap.

40 meter bom

Den nye serie selvkørende sprøjte fra Kverneland leveres med bomstørrelser fra 27 til 40 meter i stål, eller fra 24 til 30 meter med en aluminiumbom. Bomophænget er et affjedret pallogram.

Sporvidden og frihøjden justeres hydraulisk fra 1,8 til 2,9 meter i sporvidde og fra 1,3 til 1,7 meter frihøjde under sprøjten.

Undervognen har luftaffjedring på begge aksler, og hjulstyringen kan ske med samtlige fire hjul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som ekstra udstyr kan sprøjten udstyres med Kvernelands Geo-control, som betyder, at sektionsluk på forager og kiler styres ud fra GPS-koordinater, og det samlede overblik fås i Kverneland touch-terminal, som er kendt som Tellus.

iXdriveTo modeller 4240 og 5240.

Tankkapacitet fra 4.500 til 5.300 inkl renvandstank.

Renvandstank på 520 liter (2x 260 l).

Bombredde op til 40 meter.

6 cyl. Perkins motor

Fra 1,8 til 2,9 meter sporvidde

Fra 1,3 til 1,7 meter frihøjde