Abonnementsartikel

Lars Løkke var godt tilfreds efter debat med 700 syd- og sønderjyske landmænd.

Der var masser af spørgsmål og omtrent lige så mange svar, da Lars Løkke var inviteret til debat med op mod 700 landmænd i Agerskov i Sønderjylland. De fremmødte landmænd afkrævede statsministerkandidaten svar på, hvad der skal ske med dansk landbrug, hvis han kommer til at sidde for bordenden efter det kommende folketingsvalg.

Der var rungende bifald fra salen, da Lars Løkke forlod talerstolen i Agerskovhallen. I tre timer havde venstreformanden stået for skud på scenen i Agerskov Hallen og forsøgt at besvare landmændenes mange spørgsmål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og Lars Løkke var ikke kommet på nogen nem opgave, for de fremmødte landmænd var nede i de små detaljer og teknikaliteter, når det handlede om de problemer, de til daglig går og slås med. Mange var kommet langvejsfra for at høre Løkkes visioner for dansk landbrug i den næste valgperiode. Aftenens hovedperson var glad for de mange spørgsmål og den debat, der opstod i hallen.

Godt og konstruktivt

- Helt overordnet oplevede jeg det som en god debat. Folk spurgte om de ting, de havde problemer med, og der blev ikke stukket noget under stolen - det kan jeg meget godt lide. Så jeg synes, det var godt og konstruktivt, sagde Lars Løkke til baeredygtigtlandbrug.dk umiddelbart efter debatten.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at når vi har med landmænd at gøre, så taler vi om mennesker, der virkelig brænder for det, de laver. Det er mennesker, der arbejder hårdt og meget, bor på deres arbejdsplads, og selv når de har fri, har de ikke fri. Så når man vælger sådan et erhverv, så er det jo, fordi der er et ekstraordinært engagement, sagde Lars Løkke.

Valget er tæt på

Et par dage før debatten i Agerskov fremlagde regeringen med erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i spidsen en såkaldt hjælpepakke til dansk landbrug.

Hjælpepakken har fået en noget blandet modtagelse i det politiske landsskab. Venstre var hurtigt ude at sige, at det ikke var den rigtige løsning for dansk landbrug. Det samme meldte Liberal Alliance ud. Til debatten i Agerskov var hjælpepakken naturligvis også et tema blandt både landmænd og aftenens hovedtaler, Lars Løkke. Og der var ikke tvivl om Venstres standpunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, vi ser de her dage, har jeg svært ved at sætte ord på - regeringen har intet gjort, og når vi så presser dem, så gør de lidt, men ikke nok, og ender alligevel med at rulle tingene tilbage. Nu er der så valg, og så forsøger man med sådan en overskriftspakke, som i realiteten er ren symptombehandling uden indhold. Det skal regeringen ikke have lov at slippe af sted med, sagde Lars Løkke. Den holdning faldt i god jord hos de mange tilhørere under debatten.

På dagsordenen

Mange emner og områder vil være på dagsordenen under den kommende valgkamp. Lars Løkke håber og tror, at landbruget også vil blive drøftet undervejs.

- Jeg tror, at landbruget kommer til at fylde noget i valgkampen de steder i landet, hvor der drives landbrug. Jeg håber - og har sådan set også en forventning om - at dansk landbrug engagerer sig i valgkampen. Og når jeg siger dansk landbrug, så tænker jeg bestemt også på alle de følgeerhverv, der er. Det hele hænger jo sammen. Så jeg håber virkelig, at landbruget kommer til at få plads i den kommende valgkamp, sagde han til baeredygtigtlandbrug.dk efter debatten i Agerskov.