Der var trængsel ved vinduerne på Holsteds besøgsgang i fredags. For første gang siden slagteriet åbnede, havde landmændene, der leverer kreaturer til slagteriet, mulighed for at komme op og se slagteprocessen. Mange havde længe set frem til dagen, og det var derfor store forventninger, der skulle indfries. Noget, der ifølge landmand Erling Agergaard og konen Ruth, lykkedes til fulde:

- Vi bor ved Lemvig, så vi har kørt i to timer for at komme herned, men det har bestemt været køretiden værd, fortæller Erling Agergaard, der årligt leverer 160 kalve til Holsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De var også meget imponerede over slagteriets teknologi, som Ruth kaldte ?helt fantastisk.? Guiden Helle Villadsen havde også indtrykket af, at de besøgende var overraskede over, hvor moderne teknologien var. Flere havde nævnt den store forskel på Holsted og de gamle kreaturslagterier.

Indblik i slagteriarbejde

Kurt Brade, der er ejerservicekonsulent i Holsted, var en af initiativtagerne til dagen. Han havde glædet sig meget til at kunne vise slagteriet frem for landmændene. Derfor glædede det ham meget, at slagteriet fik så varm en modtagelse:

- Vi havde ventet med at åbne dørene for landmændene, fordi det var vigtigt for os, at komme godt i gang inden. Men nu kan vi endelig vise dem, hvad deres penge er blevet brugt på, og det er godt at høre, hvor interesserede de er.

Kurt Brade, der også selv fungerede som guide på dagen, mener, det er vigtigt, at landmændene ser slagteriet. Det giver dem en større viden om, hvad der sker med kreaturerne, efter de er blevet hentet på gården. Det er landmand Hartvig Knudsen fra Lovrup helt enig med ham i:

- Det er spændende at høre om selve slagteriarbejdet. Den del beskæftiger jeg mig jo ikke selv med. Så er det godt, at man kan komme herned og se det. Det lærer man meget af, synes jeg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt kiggede omkring 600 kreaturandelshavere forbi slagteriet, som betegner dagen som en stor succes.

Dørene åbnes igen for ejerne den 27. marts fra 9-14, hvor der er plads til 500 andelshavere.