Abonnementsartikel

Danske Fransgård har seks meter rive til trepunktsophænget.

Med en arbejdsbredde op til 6,3 meter og ophængt i tre-punktsophænget, så er Fransgårds nye to rotors-rive med navnet BF-6300 riven til bedriften som har mange små og mindre græs-stykker, hvor en bugseret rive måske kan være en anelse for stor.

Riven er kun 3,0 meter i transportstilling, hvor begge riverotor klappes hydraulisk op. Hver riverotor er udstyret med fire drejbare hjul på et kraftigt hjulophæng.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Riven vejer 1,160 ton og kan nøjes med kategori II liftarme og topstang. Der sidder ni rivearme på hver rotor, og rotorerne kan trinløs højde justeres.

Pick-up rive

Foruden den to rotors liftophængte rive, så viser Fransgård også skårlufteren SV frem på Græsland 14.

Det bliver af typen SE, som giver mulighed for sammenrivning af græs, og samling af flere skår.

SV-250 er 2,5 meter bred i arbejdsstilling, og fylder 3,0 meter i bredde. Dette skyldes blandt andet store faste hjul som giver en jævn og rolig arbejdsgang, og sørger for, at maskinen følger terrænet, idet hjulophænget er fleksibelt. Ophænget låses når maskinen løftes fra jorden.

SE-modellen har sideelevator, og ønsker man at lufte skåret og aflevere skåret samme sted, så løftes sideelevatoren blot op hydraulisk, og materialet lægges i fuld bredde bag maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hydraulisk kan sideelevatoren flytte materialet til enten højre eller venstre, og der er tre positioner i vandret stilling, afhængigt af materialet.

Pick-up'en har 72 fjedre med 19 centimeters mellemrum, og afstanden giver mulighed for gennemgang af meget store mængder materialer.

Arbejdshastigheden varierer fra tre til 15 kilometer i timen afhængigt af materialet, og kapaciteten ligger derfor typisk mellem 2,5 og knap 4,0 hektar i timen.