På Græsland 14 kommer Erling Kjærs Maskinstation med sin egen specialfremstillet combi silosvans.

Redskaber består bagerst af en kraftig greb, hvor tænderne er fremstillet af laserskåret Hardox stål. Greben er tre meter bred og har hydraulisk tip.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tippet er konstrueret på en sådan måde, at greben trækkes opad samtidig med, at den tipper. Det giver god plads og betyder, at grebet er 10 centimeter over rotorharven, når den er tippet op, forklarer Erling Kjær, som selv er idemanden bag projektet.

Foran greben er der monteret en tre meter Kuhn rotorharve. Harven er monteret cirka 10 centimeter højere end grebens underkant. Derfor er der ingen risiko for, at harvens tænder ved et uheld køres i jorden, når greben anvendes.

Samtidigt med materialet skubbes op, kan stakken rettes af med rotorharven, og derefter kan rotorharven benyttes efter behov hen over stakken.

- Resultatet er en fuldstændig jævn stak, der er let at køre sammen. Da redskabet kan anvendes både oven på stakken og på stakkens sider, kan stakken i løbet af meget kort tid og uden manuelt arbejde gøres fuldstændig klar til dækning, vurderer Erling Kjær.

Han bemærker desuden, at der er en stor brændstofbesparelse på dette system frem for en gummiged i stakken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Silosvansen er desuden rigtig god til at blande materiale, som er godt ved eksempelvis sammenensilering af majs og roer eller iblanding af roepiller i græsensilagen, påpeger Erling Kjær.

- Der er nu ved at være en større interesse for maskinen, og det glæder mig. Derfor ser jeg frem til Græsland 14, hvor jeg kan vise maskinen frem i fuld funktion.

- Jeg er overbevist om, at maskinstationer og landmænd, som er vant til en gummiged, kan stilles tilfredse med en traktor i stakken og med dette redskab efter, fortæller Erling Kjær.