Når VM i fodbold sparkes i gang i næste uge, bliver det med dansk græs under fødderne. Det er nemlig den danske virksomhed DLF-Trifolium, der har fået ordren på at levere græs til grønsværen. Det skriver Jyllands-Posten.

- I vores branche er det her ordren. At blive udvalgt som hovedleverandør til fodbold-VM er forbundet med meget stor prestige. Det er et uvurderligt kvalitetsstempel, siger Truels Damsgaard, adm. direktør for DLF-Trifolium til Jyllands-Posten. Ordren består i græsfrø til banerne på de 12 stadioner, hvor VM udkæmpes, 24 mindre stadioner til træningskampe samt græs til alle baner i de 32 træningslejre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rutineret leverandør

DLF-Trifolium er verdens største producent af græsfrø og er ejet af 4.000 danske landmand.

Som verdens største producent har de da også efterhånden godt fat i sportsverdenen, og foruden leverancer til Parken, Old Trafford m.m, var de leverandør fodbold-VM i Sydafrika i 2010, OL i London i 2012 og fodbold-EM i Polen og Ukraine i 2012.

DLF-Trifolium er blandt andet valgt som leverandør til VM i Brasilien, fordi deres græsfrø er ekstra hårdføre, tørketolerante, slidstærke og vokser fint i skyggen.