Russisk kødkvæg af racen Angus skal på dansk græs.

Kreaturerne rokker sig ikke fra Rusland, men DLF-Trifolium har leveret fodergræsfrø til en af de største agro-business-virksomheder i Rusland. Den hedder Miratorg og er ved at opbygge oksekødsproduktioner, og til det formål skal der etableres flere tusinde hektar med nye græsmarker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Største enkeltordre

DLF har i tre år leveret græs- og kløverfrø til foderproduktionen hos Miratorg. To tredjedele af græsfrø importeret til Rusland er i forvejen DLF-frø, dog er den seneste aftale med Miratorg speciel, da det er den største enkeltstående ordre hos DLF-Trifolium fra én kunde på det russiske marked.

I løbet af marts vil i alt 40 lastbiler fra afdelingerne i Odense og Nr. Alslev køre til Bryansk i Rusland. Koncernsalgs- og marketingdirektør Søren Halbye ser aftalen som et klart bevis på, at frøvirksomhedens strategi på det russiske marked er lykkedes.

- En ordre af denne størrelse med en værdi på over 15 millioner kroner er kun mulig, fordi vi er til stede i Rusland og derfor tilbyder vores kunder en skræddersyet ekspertise inden for udvikling og dyrkning af fodergræs, siger Søren Halbye.

Lokal forsøgsgård

Han nævner, at DLF-Trifolikums anbefalinger bygger på forsøg, der er foretaget lokalt i den russiske region. I år leverer DLF tre frøblandinger til Miratorg, der dels er tilpasset de fysiske og klimatiske forhold i området og dels egner sig til græsning og ensilage samt til produktion af hø.