Lyt til artiklen:

Nedtællingen til Græsland 25 er i gang

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Der er kun lidt mere end et år til Græsland 25, men forberedelserne har været i gang længe - stort set lige siden afslutningen af Græsland 22.

Den 50 hektar store græsmark ved Frederiks, som er hjemsted for Græsland, blev omlagt i 2023, da da var majs på arealet, og anledningen blev brugt til at gennemføre forskellige eksperimenter med etablering af majs efter græs, og der blev eksperimenteret med forskellige efterafgrødetyper, forskellige såtidspunkter af efterafgrøder og forskellige såteknikker. Og det var muligt at se resultaterne af de forskellige eksperimenter i efteråret 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år er fokus derimod på at skabe den perfekte græsmark, som kan stå klar til Græsland 25 næste år.

Majs- og græsdemo skydes i gang fredag

Se også:

Majs- og græsdemo skydes i gang fredag

Tidligere i år holdt arrangørerne af Græsland møde med nogle af de bedste såmaskine-folk fra forskellige leverandører for at planlægge og udveksle råd og tips om, hvordan Græsland 25 kan sætte endnu større fokus på etablering af græsmarken.

Målet er at fremvise en fantastisk græsmark til det store event den 4. juni 2025, og ifølge arrangørerne bliver der sat endnu større fokus på græsfaglige emner på selve dagen.

Erfaringerne fra de tidligere udgaver af Græsland viser, at alle involverede og de mange gæster er meget positive. Det fremgår af de tilbagemeldinger, som arrangørerne har indhentet efter hver udgave af Græsland. Og alle tilbagemeldinger er med til at sikre, at Græsland 25 til fulde vil indfri de store forventninger, som de tidligere succeser har grundlagt.

Køerne og klimaet

Se også:

Køerne og klimaet

Græsland er et unikt arrangement. I 2022 var der foruden mange udstillere, 70 kørende maskiner i aktion og 6000 entusiastiske besøgende, som kommer for at opleve og lære mere om de nyeste frøblandinger og teknologier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Græsland er et resultat af et tæt samarbejde mellem brancheforeningen Danske Maskinstation & Entreprenører, DLF Grovfoder, værten for arrangementet Elmegården - Frederiks samt Maskinbladet

Du kan allerede nu sætte et kryds i kalenderen, og du kan holde øje med nyt om Græsland 25 og se praktiske informationer på arrangementets hjemmeside www.græsland.dk, og du kan følge Græsland på Facebook.