Står du som ung landmand og skal overtage en ejendom eller ud i dit første job som leder. Så kan der være mange udfordringer at skulle tage hensyn til, og det kan være en stor byrde for en mindre erfaren ung landmand.

Derfor kan det være en stor fordel at møde andre landmænd i samme situation og dele erfaringer og få svar på nogle af de spørgsmål, der uundgåeligt vil dukke op undervejs i tilværelsen som selvstændig eller leder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En erfagruppe, som blev startet op sidste år i september under Østdansk Landbrugsrådgivning, stiller skarpt på manangement. Målet er at klæde landbrugets nye ledere bedst muligt på til vækst og succes.

To artikler i Agro, der udkommer i dag fredag den 14. marts, fortæller om gruppen:

Nyetablerede stiller skarpt på management - læs mere om erfagruppen, og hvordan den adskiller sig fra andre eksisterende grupper.

- Den nye erfagruppe, som hedder Skarp på management, adskiller sig fra andre eksisterende grupper ved at tage afsæt i de situationer og udfordringer, der først og fremmest er aktuelle for nyetablerede selvstændige landmænd, siger direktør for Østdansk Landbrugsrådgivning, Knud Aage Hansen. Og han fortsætter:

- Størstedelen af de nyetableringer og ejendomsovertagelser, der foregår i dag, sker gennem generationsskifte. Man skulle tro, at det er en lettere og hurtigere vej til succes end ved overtagelse af en ejendom i fri handel, men sådan er det ikke nødvendigvis. Yngre landmænd, der får "foden under eget bord" gennem familierelationer, har mindst ligeså store udfordringer - det er måske bare indenfor andre områder. Derfor ser vi også, at en stor del af erfagruppen netop kommer fra denne kategori, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs artiklen her.

Tuning til fremtiden

Den anden artikel omhandler Tuning til fremtiden - ung landmand fra Sjælland, der deltager i erfagruppen Skarp på manangement.

29-årige Martin Toft Jensen, Mern på Sydsjælland, er klar til at overtage forældrenes gård. Hør hans drømme, overvejelser og hvordan han gennem en erfagruppe klæder sig på til udfordringerne som selvstændig landmand.

Læs artiklen her.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på www.agrologisk.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.