De fynske maskinforretninger Grønnemose Maskinforretning og Hindsholm Maskinforretning vil fremover sælge og servicere RMH-fuldfoderblandere, som importeres af HCP Danmark A/S.

RMH produceres i Israel og er et af de førende mærker på markedet. Producenten har et fuldt trailerprogram fra 8 til 45 kubikmeter, og de stationære modeller fås i samme størrelser. De senere år har RMH udviklet en række nye selvkørende fuldfoderblandere. Der fås maskiner fra 11 kubikmeter og helt op til 30 kubikmeter og i mange versioner - lige fra en manuelt betjent maskine til en fuldautomatisk maskine med en teknisk udrustning på højde med en moderne traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Interessen for de selvkørende modeller er stærkt stigende, siger Niels B. Nielsen fra HCP Danmark A/S og forklarer, at mælkeproducenterne i deres jagt på effektivisering af bedriften har fået øjnene op for mulighederne i at spare tid, optimere ydelsen ved hurtigt at lave mange forskellige blandinger til dyregrupperne og mindske foderspildet.

- Vi har solgt selvkørende modeller til både almindelige producenter med 150 køer og til helt store besætninger med mange hundrede dyr fordelt på flere ejendomme, siger Niels B. Nielsen.

Husk service

Medarbejdere fra de to forretninger er allerede gået i gang med at besøge de fynske mælkeproducenter og de fornemmer et stor potentiale. De ser også en mulighed i at opgradere de mange Mullerup-anlæg på Fyn. Styringerne er udviklet af samme firma, så kommunikationen mellem de to enheder er ikke et problem.

Der kører allerede mange RMH-fuldfoderblandere på Fyn.

- Vi ved, at mange kører alt for mange år uden at få serviceret deres vogne, og det er synd, siger Stefan Jeppesen og Jens Peder Pedersen, som er værkførere i henholdsvis Grønnemose og Hindsholm Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Olieskift, kalibrering af vejebokse og rettidig skift af knivene er med til at forlænge vognenes levetid betydeligt og sikrer korrekt opblanding af foderrationerne, siger de.