Lyt til artiklen:

Selvkørende fodervogne er i vækst

00:00
Hastighed: ???x
04:07

I løbet af det seneste halve år har der været øget fokus på foderteknologi hos Dansk Maskincenter. Dette skyldes et samarbejde med det tyske firma BvL, hvor man ikke blot sælger konventionelle trukne fodervogne, men også de selvkørende modeller.

Markedet for selvkørende fodervogne i Danmark har udviklet sig positivt i løbet af de seneste år, og interessen for at effektivisere fodringen af kvægbesætninger gør det stadig mere attraktivt at diskutere og investere i selvkørende fodervogne, når der skal foretages opgraderinger på bedrifterne, skriver Dansk Maskincenter i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interessen for selvkørende fodervogne kan være stor, men det er ikke sikkert, at de er velegnede til alle landbrugsejendomme. Derfor foretager Dansk Maskincenter, i samarbejde med en maskinkonsulent, individuelle vurderinger af hver enkelt kundes behov og vejleder om valg af modeller, størrelser og økonomiske aspekter.

Mindsker spild af foder

Der lægges vægt på erfaringer fra både det danske og det udenlandske marked, især det tyske marked, hvor BVL har leveret selvkørende fodervogne i mange år. Faktorer som tidsbesparelse, vedligeholdelse, reduceret brug af ejendommens læsseudstyr samt mindsket spild af foder er alle afgørende for at træffe den rigtige beslutning.

- Vi ønsker ikke blot at sælge en selvkørende fodervogn. Vi ønsker at sælge den rigtige løsning. Om det så er en trukket traditionel vogn eller en selvkørende, er selvfølgelig kundens beslutning i sidste ende. Men beslutningen skal træffes på et solidt informationsgrundlag. Derfor går vi grundigt til værks, siger salgschef Torben Hehr fra Dansk Maskincenter.

Bredt sortiment

BvL's sortiment af selvkørende mixere spænder fra den lille 11 m3 enkeltsneglede V-MIX PLUS 1S-model til forskellige størrelser og modeller, helt op til en 23 m3, to-sneglede V-MIX GIANT 2S-model.

Sortimentet dækker dermed behovet for de fleste landbrugsejendomme, da en 21 kubikmeter selvkørende vogn let kan erstatte for eksempel en 40 kubikmeter trukket vogn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med et FPT motorprogram, der spænder fra 4-cylindrede modeller med 175 hestekræfter op til store 6-cylindrede varianter med 224 hestekræfter, er der tilstrækkelig kraft i de tyskproducerede blandere.

- Hvis man vælger selvkørende, skal man som maskinforhandler kunne levere mere end blot en maskine. Et højt kvalificeret serviceteam, et reservedelsteam med ekspertise samt muligheden for at have en backup-vogn til rådighed er alt sammen afgørende. Hvis uheldet er ude for en kunde, der har investeret i en selvkørende vogn, tilbyder Dansk Maskincenter ikke kun en trukket vogn som erstatning, men også en selvkørende backup-vogn. Køerne reagerer positivt på en ændring i fodringsmetoden, når man skifter fra en selvkørende vogn, hvilket ofte kan ses i mælketanken. Derfor ønsker vi at tilbyde vores kunder den størst mulige tryghed, siger salgschef Torben Hehr.

Temaaftener om fodring

Marcel Kapitein fra salgsafdelingen står i spidsen for Dansk Maskincenters afdeling i Toftlund, når det gælder BvL-produkter, og han har allerede afholdt de første temaaftener om de selvkørende maskiner fra BvL, med flere på vej.

- Der er stor interesse blandt kunderne for at lære om selvkørende vogne, både hvad angår teknologi og økonomi. Derfor afholdes der regelmæssigt aftener, hvor der gives mere dybdegående information om begge emner. De selvkørende fodervogne fra BVL har absolut en berettigelse i dansk landbrug, og vi ser frem til at betjene mange kunder i fremtiden, lyder det fra Marcel Kapitein fra Toftlund.

Dansk Maskincenter har fire salgsafdelinger som dækker 2/3 af Jylland.