Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Tre årtier med Manitou

22. dec. 2020 | Indrykket af Scantruck A/S

Når landbruget Lærkeholt skifter teleskoplæsser, holder de fast i Manitou. Sådan har det været i 30 år.

Del artiklen:

Med 750 malkekøer i staldene er der fuld gang i foderproduktionen på gården Lærkeholt nær Holstebro. Hver dag skal der blandes 40 tons foder, og den slags kræver pålidelig og effektiv maskinkraft. De mange ture fra ensilagestakken og til den mobile foderblander er blot en af mange forskellige opgaver, som gårdens Manitou teleskoplæsser løser hver dag.

Efter tre års tro tjeneste og ca. 4.000 timer på tælleren er den for nyligt blevet udskiftet med en fabriksny Manitou MLT741-140V+ Premium.


Otte Manitou på 30 år

Lærkeholt drives som et I/S af 67-årige Peder Pedersen og hans søn Claus. Gården er vokset støt med tiden og udviklet sig, og det er sket i tæt samarbejde med den danske importør og forhandler af Manitou, Scantruck A/S.

Faktisk er det netop i år 30 år siden, at Peder Pedersen købte sin første teleskoplæsser. En brugt Manitou MT425 CP, som blev handlet hos N.C. Nielsen A/S, der er søsterselskab til Scantruck. Med etableringen af Scantruck i 1996 flyttede forhandlingen hertil, og Peder Pedersen flyttede med.

- Vores første Manitou drejede kun på baghjulene, så den var ikke så snild at arbejde med, som de er i dag. Der er sket meget med maskinerne gennem årene, hver gang vi har handlet ny Manitou. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror, den seneste er nummer otte i rækken, siger Peder Pedersen.


Uundværlig

Der er produceret malkekvæg på Lærkeholt siden 1976. Claus Pedersen indtrådte i ejerskabet i 2006. Med tiden har produktionen af malkekøer udviklet sig fra 28 til nu 750. Til gården hører også cirka 500 hektar jord, hvor der dyrkes græs, majs og roer, som anvendes til foder til dyrene.

Den lokale maskinstation høster og snitter majs og græs. Resten klares selv på gården.

- Vi skårlægger og river selv græsset og kører fra. Her bruger vi også Manitou'en. Den er vores eneste teleskoplæsser på gården, fordi den kan løse opgaverne. Vi har ikke brug for mere. Men den kører også cirka 1.300 timer om året, og den er uundværlig, siger Peder Pedersen.

 

Driftssikker og nem håndtering

Han afsøger markedet, når det er tid til at investere i ny teleskoplæsser, men han holder sig til Manitou. Mærket er sjældent til diskussion. Kun modelstørrelsen.

- Vi har brug for en maskine, som fungerer hver dag. Den bliver startet første gang kl. 05.30, og så skal den bare køre. Køerne skal fodres, og så har vi ikke tid til nedbrud. Det har vi heller aldrig oplevet med Manitou. Den er driftssikker, og det er en høj prioritet for os. Ligeledes at den er nem at håndtere. Alle medarbejdere på gården kan køre med den, og den står sjældent stille, siger Peder Pedersen.

Manitou MLT741-140V+ Premium har en løftehøjde på 6,9 meter, en rækkevidde på 3,9 meter og en kapacitet på 4.100 kg. Dermed er den hurtig og effektiv til de mange forskelligartede opgaver på gården.

- Vi valgte den model, fordi den passer til os. Vi har ikke behov for mere eller mindre. Vi bruger den til at blande foder. Helt præcist 40 tons om dagen. Den bruges også til håndtering af halm, til at muge ud i staldene og meget andet, siger Peder Pedersen.

- Når man først har vænnet sig til at have sådan en maskine på gården, bruges den til alt. Er maskinen optaget i en time, er der flere, som står og mangler den. Det er også derfor, den kører så mange timer, tilføjer Claus Pedersen.

Det er desuden den samme montør fra Scantruck, som hver gang udfører service for dem, og det sker oftere, når maskinen dagligt arbejder i timevis med snitter, skovl, pallegafler m.m.

Den nye Manitou MLT741-140V+ Premium er fra første minut gledet ind i gårdens rytme, og om tre år eller ca. 4.000 timer bliver den - sandsynligvis - afløst af en ny Manitou.


Billedtekster:

1. Landbruget Lærkeholt nær Holstebro har for nyligt modtaget deres nye Manitou MLT741-140V+ Premium teleskoplæsser.

2. Peder Pedersen og hans medarbejdere producerer malkekvæg og producerer hver dag 40 tons foder til de 750 køer.

3. Manitou'en er den eneste teleskoplæsser på gården. Til gengæld er den nummer otte i rækken over de senest 30 år.

4. Teleskoplæsseren er med i næsten alle funktioner på gården. Blandt andet når der skal snittes roer til foder.

5. Med en løftehøjde på op til 6,9 meter er det intet problem at forsyne fuldfodervognen.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser