Abonnementsartikel

En dårlig ryg tvang svenske Hans Kälvesten til at konstruere en svingningsdæmper til traktoren.

Selv om dagens traktorer er godt affjedrede, kan føreren alligevel godt få ondt i ryggen på grund af mange timers kørsel på ujævne marker.

Det oplevede Hans Kälvesten, og da han ikke ville opgive sit landmandserhverv, fik han en idé til at dæmpe traktorens bevægelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved at bruge nogle dele fra en gammel plov har han lavet en svingningsdæmper, der sidder i frontliften og dermed virker som en forlængelse af traktorens akselafstand.

- Den modvirker faktisk både de langsgående og de tværgående svingninger, og det giver en øget komfort, fortæller Hans Kälvesten, der var til stede på Borgeby Fältdagar for at fortælle om sin konstruktion, kaldet Comfort Rider 100.

Otte jernhjul, der er monteret i to rækker i linje med traktorens hjul udjævner sporene foran traktoren, og det betyder, at for hver gang, traktoren kører i sporet, bliver det mere jævnt.

- Man kan sætte farten betydeligt op, når man har kørt der nogle gange, uden risiko for at ryste sønder sammen, lover Hans Kälvesten og tilføjer, at Comfort Rider også tjener som en frontvægt på 330 kg.

Konstruktionen er foreløbig kun lavet i to eksemplarer, hvoraf det ene er solgt. Men Hans Kälvesten er optimistisk og har allieret sig med sin lokale afdeling af Lantmännen Maskin, som skal hjælpe ham med at få gang i salget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan se en video af en traktor med Hans Kälvestens indretning her og hjemmesiden kan ses her.