Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

GRIMME giver plads: - Det er ret unikt her

28. jul. 2022 | Indrykket af GRIMME Skandinavien A/S

Hos GRIMME Skandinavien i Rødkærsbro har de stort fokus på medarbejdertrivsel. Både for elever og dem, der har været i firmaet i mere end 30 år.

Del artiklen:

Der bliver hamret, svejset og grinet henover de røde maskiner hos GRIMME i Rødkærsbro. På værkstedet er der højt til loftet i mere end en forstand.

- Jeg synes det er en ret unik arbejdsplads. Selvom jeg er helt ny, så giver de mig masser af ansvar og hjælp, jeg føler mig lige så meget værd som dem, der har været her i årtier, siger Lukas Sarup, der er en af de nyeste folk hos Grimme i Rødkærsbro.

Og det med at alle skal have det godt og føle sig noget værd i blandt de røde maskiner, det har GRIMME netop haft stort fokus på i mange år.

- Her er bare en god DNA. Det er ikke raketvidenskab, men handler bare om at folk har en god arbejdsplads. Jeg tror det er fordi vi er bevidste om, hvad der gør en arbejdsplads rar at komme ind på hver dag. Det er noget vi gør sammen, fortæller Lene Dalby Wille, der er HR-ansvarlig hos Grimme Skandinavien.

En af dem som kan skrive under på det gode arbejdsmiljø gennem årene er Martin Brødsgård. I 32 år har han arbejdet hos GRIMME, hvor han startede som arbejdsdreng.

- Jeg har gået og fejet de her gulve som dreng, og nu går jeg så stadig her og ordner maskiner som maskintekniker, griner Martin Brødsgård og forklarer, hvorfor han er blevet hængende så længe.

- Jeg synes bare det er nogle fede maskiner at gå og arbejde med, og så har jeg nogle rigtig dejlige kolleger, som er gode til at hjælpe, siger den erfarne GRIMME-medarbejder.

Fokus på de nye folk
Lukas Sarup startede i Rødkærsbro for blot to måneder siden som materiel maskinmekaniker-elev.

- Det er jo virkelig en god arbejdsplads. De ser medarbejderne meget her. Der er altid plads til at lære og man får lov at prøve en masse. I næste uge skal jeg til Lolland og så derefter Sverige. Så vi får lov til rigtig meget, siger Lukas Sarup.

Selvom han er helt ny, så føler han ikke, han er nederst i hiarakiet.

- Der bliver ikke set ned på os nye. Vi får lov at prøve og udvikle os rigtig meget, samtidig med at vi får hjælp, siger Lukas Sarup.

Faktisk blev GRIMME Skandinavien i 2021 kåret som årets læreplads. Blandt andet fordi eleverne får masser af ansvar og opfølgning på deres uddannelse.

- Jeg tror det med at have en flad organisation, det er der mange, der siger, men her er det faktisk sådan. Her bliver alle hørt og set. Vi tager de udfordringer, som opstår. En af vores styrker er virkelig, at have fokusområder for den enkelte medarbejder, som der så bliver fulgt op på, siger Lene Dalby Wille.

En af de nye tiltag for at styrke fællesskabet har været en ny app, der har givet hele GRIMME Skandinavien et fælles intranet, hvor informationer og andet bliver delt.

- Det betyder at folk fra Fyn, Finland og Jylland får den samme information. Samtidig kan medarbejderne finde information om alt på appen. Det har betydet, at vi ikke har nogen, der føler sig for lidt informeret. Det har givet en god balance, siger Lene Dalby Wille.

GRIMME rummer alle
- Jeg synes vi rummer alle mennesker, også dem som er kommet skævt igang med livet. Alle skal have en chance. Jeg tror det handler meget om ordentlighed og det førnævnte fællesskab, siger Lene Dalby Wille.

Det kom til udtryk, da en af Grimmes medarbejdere, Tobias Rom Petersen modtog Maskinforhandlernes jubilæumslegat for sin personlige og faglige udvikling hos GRIMME. En historie man kan læse mere om her.

- Medarbejderne er vores vigtigste ressource. For at vi skal have det godt, så skal der være gode rammer. Alt fra der er pænt og ryddeligt til at man taler pænt til hinanden. Og så sørger vi for at alle får en god start i virksomheden, siger Lene Dalby Wille.

Det gode fælleskab er også årsagen til at Filip Ditlev Christensen, hver dag tager turen rundt i det danske land med den røde Grimme-servicebil.

- Jeg synes vi har et godt sammenhold. Der kan være dage, hvor vi ligger ude i mudderet og skruer, men så hjælper det at komme hjem til nogle kolleger, der gider en og som støtter op, siger Filip Ditlev Christensen, der er servicetekniker.

- Hvis man vil skrue og arbejde, så er det lige meget med de fine karakterer og andet, der er plads til de fleste her, siger Filip Ditlev Christensen.

Fællesskabet og den flade struktur i virksomheden, er ifølge den HR-ansvarlige, grunden til, at folk hos GRIMME Skandinavien har det godt.

- I virkeligheden er det jo medarbejderne selv, der skaber det gode fællesskab, som vi har. Men vi som ledelse kan være med til at skabe nogle gode rammer, der gør det muligt, siger Lene Dalby Wille.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser