Lyt til artiklen:

Nye maskindemonstrationer på Borgeby

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Om mindre end tre måneder slår Borgeby Fältdagar portene op til det store skånske messeområde, hvor det i år bliver muligt at opleve fire markdemonstrationer på det store demoareal i tilknytning til udstillingsområdet.

- Der forventes klassiske demonstrationer af blandt andet jordbearbejdning og såning, men som noget nyt vises der også gødningsspredere og marksprøjter med præcisionsudstyr, siger maskinrådgiver Fredrik Hallefält, HIR Skåne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjter

Han fortæller, at den klassiske sprøjtedemonstration viser, hvordan sprøjtebommene klarer ujævnheder i marken, men at der i år vises de teknologiske spring, der er udviklet på moderne sprøjter.

Ifølge arrangøren af Borgeby Fältdagar er der stor interesse for at vise sprøjter, og den nye mulighed for at vise dem passer bedre til nutidens sprøjter.

- Fokus vil derfor være på spotsprøjtning efter dronekort eller ved hjælp af bomsensorer og sprøjtning i kurver, samt sektionsvis åbning og lukning af dyser.

Gødningsspredere

Demonstrationen af gødningsspredere fokuserer på præcisionsspredning, og ved siden af demonstrationen vil der også blive vist, hvilke konsekvenser en ujævn spredning har i afgrøderne. Desuden vises indvirkning på høstresultatet, og der beregnes omkostninger ved manglende præcision.

Som sædvanlig ledes og gennemføres alle Borgebeby Fältdagar maskindemonstrationer med hjælp fra kyndige rådgivere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Borgeby Fältdagar finder i år sted den 26. og 27. juni og har som "Fremtidens landbrug" som gennemgående tema. Sædvanligvis bakkes arrangementet op af cirka 450 svenske og internationale udstillere og 20.000 besøgende.