Der går endnu halvanden måneds tid, inden dyrskuepladsen i Roskilde bliver fyldt med dyr, maskiner og ikke mindst gæster fra land og by, der vil følge med i udviklingen, men Roskilde Dyrskue kan melde så godt som klar - og udsolgt - til de forskellige udstillinger.

Et langt stykke hen ad vejen er tingene, som de plejer at være, men der er skønhedspletter, fortæller sekretariatsleder Thor Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har oplevet en nedgang i antallet af udstillere på vores fødevare-udstilling. Vi mangler Arla, som ellers har været trofast, og som har haft en meget stor og flot stand. De ønskede ikke at deltage i år, og det er smadderærgerligt, for jeg tror også, at de har fået noget ud at af få en god snak med kunderne, siger Thor Nielsen.

Fra 40 til 30

Normalt er der 40 fødevareudstillere, men i år forventer han, at tallet lander på 30.

- Der er nogle af de små fødevareudstillere, der har svært ved at finde tiden til det, siger Thor Nielsen.

380 heste

Roskilde Dyrskue foregår fra fredag den 7. juni til søndag den 9. juni, og fristen for at tilmelde heste er udløbet. Der bliver opstaldet cirka 380 heste, og det er 30-40 færre end for nogle år siden.

- Det skyldes, at aktiviteten inden for avlsarbejdet er faldet. Folk har ikke så mange penge, som de havde før krisen, og når man ikke kan komme af med sine dyr, så stopper avlen. Det, vi oplever, er dog kun en lille krusning, der er blevet bemærket. Vi er glade for, at der kommer så mange heste. Vi havde måske frygtet, at nedgangen ville være større, fortæller Thor Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvæget venter

Foruden de knap 400 udstillede heste, optræder et par hundrede heste ved de forskellige shows på Roskilde Dyrskue.

Thor Nielsen forventer, at der bliver udstillet omkring 100 får, 20-30 geder, 200 kaniner og det samme antal fjerkræ som normalt. Alt i alt uændrede tilmeldinger. Det forventer han også inden for malke- og kødkvæg, men her venter Thor Nielsen stadig på tilmeldingerne.

- Tilmeldingsfristen for kvæg er den 30. april, og de fleste udstillere venter til sidste øjeblik med at melde til, så de har bedre mulighed for at vurdere, hvilke dyr, der skal med, siger Thor Nielsen.

- Jeg tror, der bliver et uforandret antal dyr - måske med lidt flere kødkvæg, siger Thor Nielsen.

400 stande

Foruden de mange dyr kan man kigge på maskiner, fødevarer, energiudstyr, økologi og meget andet på 400 stande. Mellem 80.000 og 90.000 personer plejer at besøge Roskilde Dyrskue, som i år bliver holdt for 44. gang.