Lyt til artiklen:

Danmarks bedste lærling rykker på dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Der er tale om både et jubilæum og en debut, når konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling for landbrugsmaskinmekanikerne for første gang gør sit indtog på Roskilde dyrskue den kommende weekend, det skriver Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i en pressemeddelelse.

Den traditionsrige konkurrence afvikles for tiende gang, og er blevet til i et tæt samarbejde mellem Dansk Maskinhandlerforening, HEG, Metal & Landbrugsmedierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er skole for uddannelsen for hele Danmark, derfor er vores tilstedeværelse også på Sjælland vigtigt for os, og hele holdet dag DBL ser frem til nogle gode dage i Roskilde blandt store maskiner og forhåbentlig masser af gæster. VI har fundet et interessant udsnit af moderne maskiner som de unge mennesker skal dyste i, og jeg glæder mig til at vi på søndag, endnu engang kan kåre Danmarks bedste lærling 2023, siger Aksel Gaardsted Christiansen, der er uddannelseschef hos HEG, og fortsætter:

- I en tid med øget for fokus på ressourceforbrug og optimering af maskiner, spiller kompetente medarbejdere en stadig større og større rolle i moderne dansk landbrug, og dette stiller naturlig større krav til de elever vi er med til at uddanne. Når vi måler os med andre lande i internationale konkurrencer, kan vi med stor tilfredshed konstatere, at vores faglige niveau er meget høj i Danmark, og det faktum gør naturligvis konkurrencen endnu mere interessant.