Lyt til artiklen:

Danægkoncernen overtager fjerkrækværn fra Chickpulp

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Det nødlidende selskab Chickpulp amba har på en generalforsamling besluttet at opløse selskabet, og aktiviteterne er overtaget af Danægkoncernen, som viderefører aktiviteten i det nystiftede selskab BioChick A/S.

Danæg-koncernen ejes af ægproducenter og DLG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Såfremt overtagelsen ikke var sket, ville der være blevet indgivet konkursbegæring, fremgår det af en pressemeddelelse fra DLG.

Med overtagelsen af aktiviteterne vil BioChick A/S drive det mobile anlæg til slagtning af fjerkræ og stå for afsætning af den fremstillede pulp. Slagtningerne sker ifølge pressemeddelelsen under et højt niveau af biosikkerhed, og ved at foretage slagtningerne på stedet undgås lange dyretransporter. Pulpen - det kværnede fjerkræ - bliver i øjeblikket afsat til minkindustrien i udlandet.

- Firmaet har løst en væsentlig opgave for branchen, som vi ønsker at videreføre. I første omgang er vores fokus på at sikre en smidig overgang for kunderne, men vi vil naturligvis også arbejde på at sikre en øget rentabilitet i selskabet, blandt andet ved at øge afsætningsmulighederne. Efter at minkindustrien i Danmark er nedlagt, og vi generelt ser en kraftig reduktion i Nordeuropa, er det vigtigt, at der findes alternative afsætningskanaler til pulpen. Her er det af afgørende betydning, at der fra myndighedernes side bliver fundet alternative anvendelsesmuligheder, herunder blandt andet brug til biogas- og petfood-industrien, siger Jann Dollerup Vig Jensen, administrerende direktør i Danæg-koncernen.

Han oplyser, at allerede indgåede fremtidige slagteaftaler overdrages til BioChick A/S på uændrede vilkår, og at det fortsat vil være Landbrugsrådgivning Syd, der står for administration og drift.