Hos Agri Nord har formand Carl Chr. Pedersen taget Martin Merrilds opfordring til lokale køkkenbordsmøder til sig og inviteret ham til Aalborg 28. januar. Det bliver dog ikke kun formanden selv, som får mulighed for at tale direkte med formand Martin Merrild og direktør i Landbrug og Fødevarer, Søren Gade.

- Først får vi en snak formand til formand, men bagefter har vi inviteret en gruppe af Agri Nords medlemmer, der får mulighed for at diskutere med Merrild om de emner, som optager dem, siger Carl Chr. Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agri Nord har udvalgt ni nordjyske landmænd, som repræsenterer foreningen bredt både i forhold til geografi, produktion, alder og ikke mindst holdninger. De skal sammen med formandsskabet for Agri Nord tale med Merrild og Gade om de udfordringer, som landbruget står med nu og i fremtiden.

Carl Chr. Pedersen håber, at alle parter kan få glæde af et sådan møde, hvor muligheden for dialog om L&Fs arbejde er langt større end på eksempelvis et stort medlemsmøde med flere hunderede deltagere.

Nordjysk dagsorden

Carl Chr. Pedersen ser mødet som en oplagt mulighed til at synliggøre hvilke problemstillinger, som findes i Nordjylland og sikre, at budskabet når hele vejen til Axelborg.

- Det vigtigt, at landbruget har en stærk hovedorganisation, der kan tale landbrugets sag, men det kræver også stærke lokalforeninger. Vi kender de lokale problemstillinger bedre end nogen anden.  I Agri Nords område rammes vi eksempelvis uforholdsmæssig hårdt af vandmiljøplanerne, siger Carl Chr. Pedersen.

Netop vandplanerne er et af de emner, som han gerne vil vende med Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en af vores mærkesager, som vi har arbejdet meget med. Det er fortsat vigtigt, at man fra L&Fs side hører, hvordan vi ser på det lokalt, så vi kan arbejde i fællesskab for at sikre landbruget bedre rammevilkår, siger Agri Nords formand.