Da Martin Merrild blev valgt som formand for Landbrug & Fødevarer tidligere på måneden, bekendtgjorde han, at han hurtigst muligt vil rundt til alle landets landboforeninger for at finde ud af, hvad der rører sig i baglandet.

Et af de emner, der var gennemgående i valgkampen mellem Henrik Frandsen og den senere vinder Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afløseren er klar

Martin Merrild begynder sin turne den 29. november, når han besøger de tre landboforeninger, der står bag rådgivningsfirmaet LRØ. Men invitationen til mødet er ikke afleveret til Martin Merrild.

- Det blev besluttet at holde mødet, inden Martin Merrild var på tale som formand – før sommerferien. Da det blev aftalt, regnede vi med, at det var Niels Jørgen Pedersen og Søren Gade, der ville deltage, siger Inge Hüttel, der er direktionssekretær hos LRØ.

Landbrugets situation

Den relativt nyansatte direktør Søren Gade deltager også i mødet – men altså sammen med Martin Merrild.

- De skal tale om landbrugets situation, og mødet er ikke blevet mindre aktuelt nu da vi har en ny formand, siger Inge Hüttel, som regner med stor tilslutning til mødet.

Det vil sige mellem 200 og 230 deltagere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har vi kunne samle til møder med Mette Gjerskov og Anders Lund Madsen, siger Inge Hüttel.

Mødet bliver holdt i Landbrugets Hus i Horsens. Bag LRØ står Østjysk Landboforening, Vejle-Fredericia Landboforening, og Landboforeningen Odder-Skanderborg.

Tilmelding til mødet med Merrild og Gade skal ske senest fredag den 23. november.