Abonnementsartikel

Sønderjysk Landboforening og erhvervsrådene i Haderslev og Tønder kommuner inviterer til spændende nytårskur - toppolitikere og landbrugets topfolk på podiet.

Mandag den 5. januar klokken 18.30 holder Sønderjysk Landboforening sammen med erhvervsrådene i Haderslev og Tønder kommuner en spændende nytårskur med fokus på vækst.

Den finder sted i på Agerskov Kro, og er tilmeldingen så stor, at der ikke er plads på kroen, flyttes skuepladsen til den nærliggende idrætshal.

- Landbruget er krumtap i rigtig meget, og en stor del af Tønder er afhængig af erhvervet, og skal vi have udvikling i landdistrikterne, er øget aktivitet i fødevareklyngen en vigtig aktivitet, lyder det fra formanden for erhvervsrådet i Tønder, Henrik Frandsen.

Er der ikke aktiviteter i landbruget, rammer det også den øvrige del af erhvervslivet. Så skal der ikke bygges eller repareres, og samlet går det ud over beskæftigelsen. Derfor er væksten vigtig for hele området.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Samme holdning kom fra formanden for Haderslev Erhvervsråd, Dan Stjernegaard:

- Det er vigtigt for hele erhvervslivet, at vi bakker op om landbrugs- og fødevareerhvervet.

Panel

- Vores dyreste råstof er vores muldjord, og det er vigtigt, at der bakkes op om landbruget. Det kan i sidste ende sikre job til elektrikeren og mureren, så landbruget skal af med nogle af de mange byrder, lyder det fra Per Andersen fra Andersen-Landteknik.

Han kommer med på nytårskuren med et indlæg om vækst i følge- og serviceerhverv.

Landbrugets top er repræsenteret med administrerende direktør Karen Hækkerup og formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Fra politisk side deltager Mette Bock (LA), Hans Chr. Schmidt (V) og Jesper Petersen (S), der alle vil komme med deres bud på, hvordan vi skaber og gennemfører en vækstpolitik.

- Vi opfordrer alle, der lever af landbrug eller deres følgeerhverv og folk i landdistrikterne til at møde op til debatmødet. Jo flere, der møde op og giver deres mening til kende ? jo kraftigere et signal sender vi også til politikerne om, at Danmark skal have vækst og udvikling i fremtiden ? også på landet. Så tag ægtefællen, familien og naboen med til nytårskur. Så er jeg sikker på, vi får vi sat godt gang i 2015, siger formanden for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund.

Nytårskuren er åben for alle og gratis, men af hensyn til forplejningen fra Agerskov Kro er tilmelding nødvendig. Tilmeldingen skal ske til Sønderjysk Landboforening.