Abonnementsartikel

Tre ledere på et Danish Crown-slagteri mistænkes for at sælge olie og inventar og selv beholde pengene.

Danish Crown har meldt tre ledere fra slagteriet i Blans til politiet for at have solgt effekter fra virksomheden og stukket pengene i egen lomme.

De tre - en forsyningsmester, en teknisk chef og en opskæringsmester - har uden Danish Crowns vidende solgt fyringsolie, tankanlæg, stålreoler og slagteriudstyr til en værdi af op imod en million kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil ikke tolerere sådan en opførsel hos nogen medarbejder i Danish Crown. Det er helt uacceptabelt at stjæle fra den virksomhed, man er ansat i, og det er ganske enkelt kriminelt. Derfor er sagen blevet politianmeldt, siger direktør for Teknik og Produktion Søren F. Eriksen. 

Politianmeldelsen blev indgivet den 21. maj og drejer sig om to tidligere ledere og en leder, der samme dag blev bortvist.

Har videregivet erhvervshemmeligheder

En af de nu tidligere ledere sagde sit job op i foråret og tiltrådte hos en konkurrerende virksomhed, og han mistænkes for også at have taget en mappe med oplysninger om indkøbsaftaler med sig.

- Som medarbejdere i Danish Crown får man ofte adgang til fortrolige oplysninger om virksomhedens forhold - det kan være aftaler med leverandører, økonomi eller tiltag, vi vil sætte i værk - og det er klart, at det er både i virksomhedens og den enkeltes interesse, at man omgås fortrolige oplysninger med varsomhed, siger Søren F. Eriksen.

Det er en overtrædelse af Markedsføringslovens paragraf 19, hvis man bruger eller videregiver erhvervshemmeligheder, som det hedder i loven.