Lyt til artiklen:

Formanden for VKST er bekymret for den sjællandske griseproduktion

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Torben Hansen, der er formand for rådgivningsvirksomheden VKST, er bekymret for, hvilke konsekvenser det får, at Danish Crown lukker deres slagteriet i Ringsted. Dermed har Danish Crown ingen griseslagterier på Sjælland og Fyn, når Ringsted-afdelingen lukker til september. Det oplyser VKST i en pressemeddelelse.

- Det er mange regionale arbejdspladser i fødevareerhvervet, vi mister til september og en æra for landbruget i vores område, der er slut. Og jeg forstår til fulde, hvis der er griseproducenter, der sidder med både frustration og ærgrelse over, at vi mister vores regionale slagteri, siger Torben Hansen, der også peger på, at en kommende CO2-afgift og kvælstofregulering i vandplanerne sammen med lukningen kan skubbe yderligere til strukturudviklingen, hvis det implementeres forkert og for hurtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Torben Hansen er formand for VKST, som repræsenterer mange af de griseproducenter, der nu skal levere til slagterier i det jyske.

Stor svineproducent bekymret: Slagterilukning betyder tab for mig

Se også:

Stor svineproducent bekymret: Slagterilukning betyder tab for mig

- Jeg kan godt frygte, at lukningen af slagteriet sammen med truende afgifter og yderligere regulering vil betyde, at flere griseproducenter helt stopper produktionen i regionen, lyder det fra Torben Hansen.