Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Lavthængende æble?

12. okt. | Indrykket af Nutrimin

Sow Cooler Konceptet hjælper vores søer og giver stabilitet hen over varme sommermåneder

Del artiklen:

En varm dag i stalden er ofte ensbetydende med flere udfordringer end normalt. 3 ud af 4 besætninger, som har valgt at tage imod optimeringer justeret efter Nutrimin Sow Cooler Konceptet, har denne sommer oplevet, at Sow Cooler Konceptet gav større stabilitet, og at deres søer klarede sig bedre gennem de varme dage end de har været vant til.


Ekstra fokus på varmestressede søer giver rigtig meget mening

Når vi ser på statistikker på tværs af landet, måned for måned, over søer der IKKE når til slagteriet, fremgår det tydeligt, at vores søer har det nemmere, når stalden ikke er for varm. Vi mister simpelthen flere søer hen over sommeren end resten af året. Når vi så samtidig ved, at når vi mister søer af en eller grund, vil de søer, som vi ikke mister, også være udfordret af samme grund, så giver ekstra fokus på varmestressede søer rigtig meget mening.


Tropedage og tropenætter

I varmere egne af verden er mere sofistikerede tekniske køleløsninger ikke ualmindelige. I Danmark har vi oftest kun overbrusning og måske ekstra ventilationen at gøre godt med, når der bliver overvarmt i vores stalde. Det er nok de færreste danske farestalde, der er forberedt til tropedage og tropenætter. Vores stalde har ikke overdimensionerede vetilationssystemer og klimaanlæg.


Varmestress kan forebygges

Modsat ved vi, at varmestress kan forebygges ved at justere i næringsstoftildeling og via fodertilsætningsstoffer. Fakta er at f.eks. ekstra antioxidanter, C-vitamin, probiotika, Betain hydroclorid, ekstra mikro og makromineraler og andre kendte fodertilsætninger rent fysiologisk kan hjælpe vores søer. Og vi ved at tilsatte aromastoffer og smagsfremmere hæver foderoptagelsen.


Vi kan ikke redde verden ved at tilsætte tryllepulver

Ekstra fokus på søer’s generelle velbefindende giver en reduktion i antallet af søer, der IKKE når til slagteriet. Det er næsten lige så sikkert som amen i kirken. Management er altafgørende. Samtidig er vi helt på det rene med, at vi ikke kan redde verden ved at tilsætte tryllepulver til foderet.


Fælles viden på tværs af Europa

Alligevel er hjælp til vores søer via fodertilsætningsstoffer et af de emner, der optager svineteamet hos Nutrimin og Trouw Nutrition allermest lige nu. I så sammenhæng drager vi stor nytte af Trouw Nutrition og Nutrimins fælles viden på tværs af Europa.


”En billig forsikring” og ”det kan umuligt skade”

Det, at Sow Cooler Konceptet har bevirket større stabilitet og at søerne har kvitteret positivt på konceptet hen over sommeren, har bevirket, at en del af de besætninger, der har kørt med konceptet, har valgt af bibeholde Sow Cooler Konceptet i deres foderrecepter. Også her efter temperaturen i stalden er blevet mere stabil. ”En billig forsikring” og ”det kan umuligt skade” er argumentationen fra kunderne.


Dagene bliver længere igen

I Nutrimins svineteam er vi nok en anelse mere forbeholdne. Der er i vores optik ingen grund til at overforsikre eller gøre foderet dyrere end højest nødvendig. Sparet er tjent. På trods af dette synes vi, det giver god mening at tage snakken. Om ikke andet så for at være på forkant når de varme måneder ganske pludselig dukker op igen. Om kun et par måneder bliver dagene længere igen.


Hvor er de lavthængende æbler? Slå på tråden og lad os sammen evaluere på dine søers sommer.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser