Lyt til artiklen:

Efter slagterilukning holder Danish Crown fast i prisen på noteringen

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Heller ikke i den kommende uge bliver der lavet om på Danish Crowns notering. På sjette uge i træk lyder prisen per kilo gris på 12,30 kroner. Også sonoteringen ligger stille på ni kroner - et niveau der har været gældende siden uge syv.

I sin markedsberetning skriver slagterikoncernen, at der ikke sker de store ændringer på det europæiske marked i øjeblikket, og at der er en god balance mellem udbud og efterspørgsel. Dog påpeger de, at der i Tyskland lige nu er flere grise end forventet tidligere på året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige nu er det slagtekapaciteten, der styrer udbuddet af grisekød i Tyskland, for der er grise nok, og vægten har været stigende. Derfor er der stor spænding om, hvordan markedet vil udvikle sig i maj, hvor der er flere helligdage. Vi har en stabil efterspørgsel, som understøttes af et mindre løft i eksporten ud af Europa, hvilket er positivt for os, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Stor svineproducent bekymret: Slagterilukning betyder tab for mig

Se også:

Stor svineproducent bekymret: Slagterilukning betyder tab for mig

Det er skinkerne, der er mest prisfølsomme, men mange aktører prioriterer i højere grad at have adgang til råvarerne end at lægge pres på priserne for at hente nogle få øre.

- Alle venter på sommeren, men lige nu er der ingen der tør spå om, hvordan prisudviklingen bliver de kommende måneder, siger Mads Stougaard.

Ingen slagtninger i Ringsted

Om slagtesituationen oplyser Danish Crown, at tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, men dagens udmelding om slagteriet i Ringsted skal lukke, gør at der i dag ikke slagtes i Ringsted.

Danish Crown vil lukke slagteri i Ringsted

Se også:

Danish Crown vil lukke slagteri i Ringsted

- Derfor bliver der behov for at udsætte cirka 65.000 grise til uge 17.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennemsnitsvægten falder stabilt fra sidste uge til knap 92 kilo.

- Med den forventede tilmelding til kommende uge vil antallet af udsatte blive reduceret til cirka 20.000 til uge 18 med den forventede slagtekapacitet.

For søernes vedkommende udsættes der 200 til uge 17, hvor tilmeldingen er stor. Slagteriet i Skærbæk tager en morgentime mandag, men der vil blive behov for at udsætte cirka 350 søer til uge 18, oplyser slagteriet.