DTU skal spare og fyrer 60 ud af 280 medarbejdere på Veterinærinstituttet og Fødevareinstituttet. Dyrlæger frygter nu, at nedskæringerne vil få alvorlige konsekvenser for hele branchen.

- Nu er det simpelthen nok. Nedskæringer og fyringer inden for den veterinære forskning og overvågning får hele branchen til at forbløde, siger Arne Skjoldager, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedskæringerne på DTU kommer i kølvandet på en række nedskæringer på veterinærområdet - også på Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

- Danmark risikerer at havne som et uland i den veterinære forskningsverden, og der med er det faglige grundlag for hele den veterinære indsats truet, siger Arne Skjolager og fortsætter:

- Hertil kommer, at vi mister muligheden for at holde øje med smitsomme sygdomme. Ikke kun dem, der rammer dyrene, men også sygdomme, der smitter mennesker.

Formanden minder5 om, at det er det høje veterinære stade, der gør, at Danmark i dag er fri for en række alvorlige sygdomme som svinepest og mund- og klovsyge samt en effektiv bekæmpelse af de sygdomme, der kan overføres fra dyr til mennesker - for eksempel salmonella.