Pengene fosser ud af kassen på DTU Veterinærinstituttet med en sådan hast, at DTU har meddelt Fødevareministeriet og erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, at man ikke længere under de nuværende betingelser kan tilbyde det beredskab, som parterne ønsker og forventer. Det skriver ing.dk.

DTU’s bestyrelse skal på et møde mandag eftermiddag drøfte den alvorlige situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På bordet ligger fire mulige scenarier hvoraf to forudsætter, at de nuværende bevillinger og indtægter ikke øges. 

Nedskæringsscenarierne efterlader kun et minimalt beredskab for alvorlige sygdomme og skærer voldsomt ned på forskningen.

Alvorlige konsekvenser for landbruget

Der lyder kraftige advarsler om de alvorlige konsekvenser for samfundet og landbrugserhvervet, hvis det veterinære beredskab i Danmark ikke længere vil være forskningsbaseret.

Per Olsen, der er leder af afdelingen for fødevaresikkerhed og veterinære forhold i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, kalder de nedskæringer, som DTU overvejer, for meget drastiske:

- Udelukkende et akut laboratorieberedskab vil klart være utilfredsstillende for erhvervet. Vi kan ikke gå på kompromis, når det gælder det grundlæggende beredskab for smitsomme sygdomme, siger han til ing.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det veterinære beredskab har en afgørende betydning for den danske landbrugseksport, der i 2010 var på 66,4 milliarder kroner.