Buræg skal udfases, hvis det står til fødevareministeren. Nu vil han begynde en dialog med branchen.

Den nye fødevareminister Rasmus Prehn(S) vil udfase buræg. Derfor vil han begynde en dialog med ægproducenter og branchen.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

- Dyrevelfærden skal løftes, så hønerne kan støvbade og få basket mere med vingerne, men det skal ske i et tempo, hvor landmændene kan følge med og omstille sig, hvis det er det, de ønsker. Forbrugerne er i den grad gået forrest på den her dagsorden, og den bakker jeg op om som minister. Men det skal ske i dialog med erhvervet, siger Rasmus Prehn.

Det kommer efter, at Enhedslisten har fremsat et forslag om at forbyde buræg i Danmark senest med udgangen af 2022.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Regeringen stemmer ikke for, da udfasningsperioden vurderes for kort.

- Regeringen har en stærk ambition om at løfte dyrevelfærden i de danske stalde generelt, og jeg bakker op om, at produktionen af buræg skal forbydes. Men det er vigtigt, at vi får erhvervet med og giver det tid og hjælp til at omstille sig. Derfor prioriterer jeg dialog og fælles løsninger, og det er med det fokus, at jeg nu går videre med arbejdet mod en udfasning, siger Rasmus Prehn.

Buræg er de seneste år blevet mindre og mindre populære i butikkerne. Omkring 10 procent af de æg, der blev solgt i Danmark sidste år, kom fra burhøns. I 2010 var det 61 procent, og i dag bruges danske buræg stort set kun i forbindelse med industri og medicinalproduktion.