Skamstrup Maskinstation er klar på at gribe data-bolden, som blev spillet op på maskinstationerns Vidensdage.

Under Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) Vidensdage blev præcisionslandbrug et varmt emne, og ét af indlæggene i løbet af de to dage kom fra Ole Green, Agrointelli, som beskæftiger sig med præcisionslandbrug på flere niveauer hver eneste dag.

Han fortalte, at de mange data, som kan komme fra marken, og bruges til ikke bare fordelingskort, men også dokumentation for eksempelvis anvendelse af forskellige pesticider, mængen af udsæd eller sådato.

- Der er oplagte muligheder for maskinstationerne her, fortalte Ole Green til de mange fremmødte maskinstationsfolk.

På nuværende tidspunkt søger Ole Greens virksomhed, Agrointelli, efter maskinstationer, som vil være med i projektet 'Future Croping', hvor data opsamling far marken, skal bruges til at få vist potentialet i projekte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vil gerne have noget data ind, som vi kan arbejde med, for at nå frem til kortlægningen af fremtidens potentiale i data-opsamling, fortalte Ole Green, og det møder åbenhed hos maskinstationerne:

- Jeg synes helt klart, at vi bare skal komme igang, fortalte Torben Kamp, indehaver af Skamstrup Maskinstation.

- Det er langt bedre, at vi kommer med nu fra begyndelsen, fremfor at det bliver noger, som trækkes ned over vores hoveder på et senere tidspunkt. Hvis vi er med fra start, kan vi helt sikkert få en stor medbestemmelse på teknologien og udviklingen, påpegede han på DM&Es Vidensdage.

Helt præcist søger Agrointelli 25 maskinstationer, som gratis får sat et kamera til rådighed, som kan sættes på eksmepelvis sprøjten, mejetærskeren eller skårlæggeren til at kortlægge flere forskellige områder på marken. Eksmepelvis ukrutsfremkomsten, efterafgrøde fremkomsten eller andelen af kløvergræs på de enkelte marker.