Under Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) Årsmøde berettede formanden Søren Ulrik Sørensen om året 2017 og de mange udfodringer.

- Ét af de store udfodringer i 2017 var vejret. Det kan vi desværre ikke gøre noget ved, men vi kan gøre noget ved vores medarbejdere, slog Søren Ulrik Sørensen fast med en løftet pegefinger om, at værne om de dygtige medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dygtige maskinfører hænger ikke på træerne, og derfor er vi nød til at gøre alt, hvad vi kan, for at gøre at holde på de dygtige medarbejdere på landets maskinstationer.

I løbet af de sidste to dage 'Vidensdage 2018', som også afholdes af DM&E, var over 250 maskinstationsfolk samlet hos Vingsted hotel & konferencecenter. Her var ét af emner også den fremtidige arbejdsstyrke på landets maskinstationer:

- Hvordan holder vi på de dygtige medarbejdere?

Torben Kamp, indehaver af Skamstrup Maskinstation nævnte i forbindelse med dagene, at én af parameterene for at holde på de dygtige medarbejdere er lønnen.

- Overenskomstmæssigt løn, er ét af de områder, hvor vi kan være med til at sikre, at vi holder på de dygtige medarbejdere, fortæller Torben Kamp, som påpeger, at medarbejderne på landets maskinstationer er nogle af de dygtigeste personer, der skal findes:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores medarbejdere kan køre med anvanceret teknik, som såmaskiner, finsnittere, mejetærskere, græsrive og lignende, og det er da lang lettere, at være ansat på en vindmøllefabrik, og hvis lønnen samtidigt er bedre, er vi alle nød til at gøre noget her, understregede han.

Forventning om dårligere regnskab

Søren Ulrik Sørensen kunne i beretningen også fortælle om en forventning til et dårligere regnskab hos landets landbrugsmaskinstationer.

- Vi kan se, at der er blevet udført mere arbejde i 2017 hos landets landbrugsmaskinstationer, og det er positivt. Det er dog knap så positivt, at der ikke har været en mer-indtjening hos landets maskinstationer, generelt set.

- Det kan skyldes det meget våde efterår, hvor omkostningerne blandt andet er gået til mere overarbejdes betaling og flere nedbrud på maskiner, på baggrund af det bløde føre.