Lyt til artiklen:

Kun 187 hektar lavbund er taget ud af drift

00:00
Hastighed: ???x
01:38

I 2021 vedtog Folketinget med et bredt flertal, at 100.000 hektar lavbundsjorde skal være taget ud af drift i 2030. Men med syv år til deadline er kun 187 hektar taget ud, det skriver Information

Det svarer til knap 0,2 procent af det samlede mål, og det er i væsentligt kontrast til fødevare- og landbrugsminister Jacob Jensens, der i sommer meddelte, at 30.400 hektar inklusive randarealer var igangsat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men ifølge avisen dækker "igangsat" over projekter som er under forundersøgelse, og som derfor kan ende med at blive afvist. Desuden dækker det over projekter der er under realisering samt realiserede projekter.

Flere involverede fagfolk, som Information har talt med til baggrund, betegner det som fuldstændig urealistisk at nå de 100.000 hektar i tide. Professor Jørgen E. Olesen, Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, svarer på spørgsmålet, om målet er realistisk:

- Det er det i hvert fald ikke, hvis den nuværende langsommelighed opretholdes, siger han til mediet.

Skulle det blive politisk erkendt, at de 100.000 hektar ikke kan nås, øger det presset på både regeringen og Landbrug & Fødevarer for at realisere andre tiltag, der kan sikre det forpligtende klimamål, der er sat for landbruget, skriver Information.