Lyt til artiklen:

Stigende udtagning af lavbund vækker optimisme i L&F

00:00
Hastighed: ???x
01:34

På et halvt år er der næsten sket en fordobling af de hektarer landbrugsjord, som man har igangsat udtagning af for at nedbringe den samlede udledning af CO2. Den seneste opgørelse fra september 2022 viste, at der var igangsat udtagning af 16.279 hektar lavbundsjord, og det tal er nu steget til 30.361 hektar, hvoraf 4.063 hektar er under realisering.

Udtagningen af lavbundsjorder er et vigtigt redskab for at landbruget når sine klimamål, og derfor glæder udviklingen viceformand i L&F, Thor Gunnar Kofoed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye opgørelse viser, at vi efterhånden har lagt rigtig godt fra land med udtagningsindsatsen. Det kan vi kun være glade for, for udtagning af lavbundsjord er en hjørnesten, hvis vi skal nå vores mål på især klimaområdet, siger Thor Gunnar Kofoed i en pressemeddelelse.

Han peger dog på, at realiseringen af projekterne kræver yderligere skub, og at det skub skal komme ved at fjerne væsentlige barrierer på området.

- Hvis vi skal have realiseret alle de projekter, der nu arbejdes med, er det helt essentielt, at vi får fjernet de væsentlige barrierer, der stadig er på dette område. Det handler især om usikkerheden om, hvad lodsejerne kan få i erstatning for de landbrugsarealer, der indeholder beskyttet natur, og så skal staten og kommunerne blive enige om nogle effektive rammer, der kan sikre, at den her gode fremdrift kan fortsætte, siger viceformanden.

Potentialer og barrierer i forbindelse med udtagning af lavbundsjorde

Se også:

Potentialer og barrierer i forbindelse med udtagning af lavbundsjorde