Lyt til artiklen:

Tidligere nedskrivninger giver indtægt på en kvart milliard

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

Jyske Bank har tidligere nedskrevet mere end nødvendigt, og derfor kan banken nu indtægtsføre 247 millioner kroner i sit halvårsregnskab - penge som tidligere er bogført på tabskontoen.

Nedskrivninger på udlån med videre gav et plus i Jyske Banks halvårsregnskab på næsten en kvart milliard kroner, og banken forventer også et plus for hele 2022. Den positive udvikling i nedskrivningsregnskabet gav også et plus i regnskabet i første halvår 2021. Da blev der indtægtsført 37 millioner kroner fra nedskrivningskontoen.

Banken konstaterer i sit halvårsregnskab, at kreditkvaliteten fortsat er solid med et lavt niveau af kreditforringede udlån. Men Jyske Bank har dog afsat knap 1,7 milliarder kroner ud fra et ledelsesmæssigt skøn til eventuelt afledte effekter af Ukraine-krigen samt COVID-19 med videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heraf tegner værdien af landbrugsaktiver og svinepriser sig for 70 millioner kroner af den samlede ledelsesmæssigt vurderede risiko.

Ved udgangen af andet kvartal 2021 udgjorde Jyske Banks udlån og garantier til landbrug, jagt, skovbrug, fiskeri 7,287 milliarder kroner, mens beløbet 30. juni i år er steget til 11,036 milliarder kroner.

Halvårsresultatet blev 1,69 milliarder kroner, hvilket er på niveau med resultatet i første halvår 2021.

Ordførende direktør Anders Dam konstaterer, at Jyske Bank har præsteret et af de bedre regnskaber i koncernens historie, og at det er sket i en periode, der er præget af såvel invasionen af Ukraine som accelererende inflation og udfordrende finansielle markeder.