Lyt til artiklen:

Trods brud på aftale afskiber Ukraine stadig korn

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Rusland forlod lørdag aftalen om afgrødekorridoren med begrundelse i angreb på deres Sortehavsflåde.

Markedet havde frygtet en større stigning på åbningen i dag, men fordi Ukraine, i koordination med Tyrkiet og FN, er fortsat med at afskibe korn her til morgen, hvor 12 fragtskibe har forladt Ukrainske havne, har markedet endnu ikke set så voldsomme prisbevægelser, skriver Jyske Bank i en markedskommentar.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Modsat i foråret er usikkerheden omkring den amerikanske høst heller ikke længere aktuel, mens der de seneste uger har været flere historier fra unavngivne kilder, om at Rusland har villet udnytte aftalens udløb for at sikre sig mere fordelagtige vilkår til at få egen korn og gødning eksporteret. I det tilfælde at Ukraine uforstyrret får lov at eksportere korn, vil Rusland dog have ringere forhandlingskraft i forhold til en ny aftale.

- Vi ser derfor risiko for at Rusland vil forsøge at forstyrre fragtskibene ind og ud af Sortehavet de kommende uger. Risikoen for prisbevægelser på afgrøder vurderer vi er på opsiden den kommende uge, mens der op mod G20-mødet den 13. november formentligt vil ses en reversering i forventning om en vis sandsynlighed for en ny aftale, skriver Jyske Bank i afgrødekommentaren.