Lyt til artiklen:

SLF markerer overskud med gratis adgang til folkemøde

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Med baggrund i det positive økonomiske resultat, som Sønderjysk Landboforening nåede i 2021 med et overskud på 3,1 millioner kroner, bliver der gratis adgang til SLF's Folkemøde i Jels torsdag den 12. maj.

Det skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er første gang, at en landboforening tager initiativ til et folkemøde, og SLF kan se tilbage på et 2021 med et godt økonomisk resultat. Vi vil derfor åbne dørene og give gratis adgang til vore medlemmer - men også alle andre. Vi vil med det folkelige arrangement være med til at binde by og land bedre sammen, konstaterer bestyrelsesformanden Christian Lund og tilføjer.

- Med debatcaféer og en udstilling som nogle af programpunkterne giver det os en enestående mulighed for både at give landmændene netværk samt faglig dialog. Men folkemødet giver også interesserede, der ikke umiddelbart beskæftiger sig med landbruget, en god lejlighed til at høre om og se nærmere på, hvad der sker i erhvervet - netop i en tid med store forandringer i form af eksempelvis den grønne omstilling, som landmændene er klar til at bidrage til.

Debatemne aktualiseret

Planlægningen af folkemødet har været i gang længe, og store og dramatiske begivenheder foregår rundt i verden - ikke mindst med Ruslands invasion i Ukraine. Krigen har - udover skæbnerne i Ukraine - også sendt dønninger ind over energi- og råvarepriser.

- Konsekvenserne rammer også landbruget, og efter at regeringen præsenterede oplægget "Danmark kan mere 2", har vi valgt at justere på et af emnerne ved vores debatcaféer. Når statsministeren klart har sagt, at vi skal af med Putins gas hurtigst muligt, så vil det betyde flere solceller på markerne, vindmøller i baghaven og mere transport med biomasse til biogasanlæg. Det har fået os til at bede nogle nøglepersoner om at give deres bud på, hvordan vi rykker hurtigere. Samtidig har vi nogle sønderjyske borgmestre med for at høre, hvordan regeringens udspil med den grønne skattereform påvirker sagsbehandling og planlægningsproces herude lokalt og regionalt, siger Christian Lund.

Den grønne omstilling og det gode naboskab er overskriften på debatcaféen. Den anden debatcafé handler om; Fremtidens landbrug - hvad skal vi leve af? Her sættes der fokus på, at klima-, natur- og miljøinteresser ønsker mere plads, mens byer og veje også tager for sig af pladsen. Samtidig kredses der omkring mere plantebaseret mad, mere økologi og en husdyrproduktion, som er under pres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om der er gratis adgang til pladsen, er der tilmelding til folkemødet.