Lyt til artiklen:

21 udstillere er på plads ved SLFs folkemøde

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Flere end 20 udstillere er på plads, når Sønderjysk Landboforening på torsdag den 12. maj afvikler landbrugserhvervets første folkemøde.

Det skriver SLF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er i særlig grad fremtidens landbrug og den grønne omstilling, som kommer i fokus ved udstillingen. Standene opsættes i området ved friluftsscenen og planetariet tæt ved Nedersøen i Jels. Pladsen og udstillingen åbner klokken 14 og lukker igen klokken 21.00.

I løbet af de syv timer foregår der rigtig mange aktiviteter i området. Der er to debatcaféer, der er speeddating med uformel dialog ansigt til ansigt, der er politisk interview på friluftsscenen, hvor også regionsrådsformand og Venstres næstformand Stephanie Lose vil holde hovedtalen.

På Valhaltorvet har Jels Vikingespil, som huserer i området hver eneste sommer, åbent i forskellige boder med souvenirs, kaffe, pølser, øl og vand samt mjød. Ved planetariet er der mulighed for både at sætte tænderne i burgere fra en foodtruck samt smage på specialøl. Blandt udstillerne er også Danish Crown klar med en foodtruck.

Underholdning med Strygfri

Inde i planetariet bliver der udover den ene debatcafé også lejlighed til at sætte sig i de komfortable stole i kuppelsalen og se nogle spændende film - produceret hos Landbrug & Fødevarer. Der er fri adgang til filmene, som kører i løbet af hele dagen.

Efter de politiske interviews og Stephanie Loses tale rundes programmet på friluftsscenen af med underholdning med orkestret Strygfri, som i deres repertoire har flere ørehængere - også med relation til landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De politiske programpunkter tager blandt andet udgangspunkt i de dramatiske fremtidsudsigter, som også landbruget står overfor. Med baggrund i Ruslands invasion i Ukraine er der skabt usikkerhed omkring energi- og fødevareforsyning.

- Vi har sat sejlene til en spændende dag, hvor der kommer til at foregå rigtig meget i området. Der bliver en del politik og dermed mulighed for debat, men der bliver så sandelig også mulighed for at få vigtig faglig viden og inspiration ved udstillingen. Og så er der i programmet også skabt luft til netværk, lyder det fra Christian Lund, formand for SLF.