Lyt til artiklen:

Svære tider giver flere medlemmer i indkøbsklub

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Abonnementsartikel

Både antallet af medlemmer og omsætningen ved udbudsrunderne er gået i vejret i indkøbsklubben Spar Bonde. Højere priser og usikkerhed omkring leverancer har fået flere til at søge mod fællesskabet

Der er krig i Europa og stigende priser på råvarer og finansmarkederne. og det har fået flere landmænd til at søge mod fællesskabet i indkøbsklubben Spar Bonde. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Medlemstallet i klubben er nu på godt 350, og er øget gennem en længere periode. Det var nogle sønderjyske landmænd, som gik sammen om etableringen af Spar Bonde tilbage i 2001. Selve ideen med klubben er at sende en samlet ordre i udbud flere gange om året hos forskellige leverandører og derved opnå gode priser til medlemmerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Men det er ikke kun de stigende priser, som har betydet, at omsætningen i forbindelse med vores udbud har været højere, end vi normalt ser. Det handler ikke kun om pris, det handler også om, hvorvidt landmanden overhovedet kan få varer - og hvornår. Så udfordringerne omkring forsyningssikkerhed spiller også klart ind, konstaterer Carsten Kock fra Spar Bonde.

Siden starten har Spar Bonde med sine udbudsrunder sikret millionbesparelser for medlemmerne, når det gælder deres indkøb af gødning, kemi, olie eller udsæd.

Udover besparelserne, som oftest opnås gennem udbudsrunderne, har Spar Bonde også øget antallet af samarbejdsaftaler med forskellige leverandører. Det er aftaler, som sikrer bedre priser og betingelser for medlemmerne - eksempelvis gennem rabatordninger omkring olie, brændstof, værktøj, maling og andre varer.

Spar Bonde drives i dag i et samarbejde mellem Velas, Sagro og SLF.