Lyt til artiklen:

Formand for landboforening stopper

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Landboforeningen Midtjylland skal have ny formand, da Frede Lundgaard Madsen ikke genopstiller ved generalforsamlingen 22. marts.

Han har været formand siden 2014.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

- Det har ikke været en nem beslutning at stoppe som formand, men jeg er kommet til et tidspunkt i mit liv, hvor andre ting også skal have lov til at fylde. Jeg vil bruge mere tid sammen med min familie, sejle rundt i de danske farvande i min båd og udforske nye netværk og relationer. Hvem ved, måske venter der også en spændende bestyrelsespost et sted. Jeg er stadig fuld af energi og har mod på at opleve nye ting, lade mig inspirere og måske inspirere andre, fortæller den afgående formand.

LandboForeningen Midtjylland står overfor at skulle håndtere en lang række dagsordener. Den nye landbrugsaftale udstikker retningen for den grønne omstilling, som landbruget er en stor del af, og som landboforeningen skal finde sin rolle i. Dertil kommer nye byråd i Silkeborg og Viborg kommuner, som bestyrelsen skal skabe relationer til.

Bestyrelsen har netop også vedtaget en gennemarbejdet strategi for foreningens arbejde, som den kommende formand sammen med bestyrelsen kan bruge som solidt fundament for det kommende arbejde.

- Med de store forandringer, landbruget står foran, og med en helt ny strategi for foreningen, er det det helt rigtige tidspunkt at lade nye kræfter komme til. På den måde kan den nye formand selv være med til at lægge linjen og sætte sit præg på den proces, som foreningen står overfor, understreger Frede Lundgaard Madsen.