Lyt til artiklen:

Midtjysk landboforening starter leverandørforening

00:00
Hastighed: ???x
02:17

- Vi skal være en stærk organisation, så vi har noget vægt bagved, når vi skal ud at forhandle.

Sådan lyder budskabet fra leverandørforeningen Agro Energi, der blev præsenteret af Landboforeningen Midtjylland ved delegeretmøde den 9. november, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agro Energi skal forene relevante landbrugsvirksomheder i arbejdet om at levere biomasse til køberne. Målet er, at foreningen får en størrelse samt styrken til at lave gode aftaler, så det enkelte medlem får både økonomi og klimakreditter for det, der bliver leveret.

- Vi ser flere store energiprojekter med planer om nye biogasanlæg og energiøer. Projekter har en størrelse og en kapital, der gør, at vi i landbruget skal gå professionelt til arbejdet i fællesskab for at opnå de bedste aftaler. Landboforeningen kan gå rigtig langt, men vi kan ikke tage det sidste skridt, som en større forening kan, siger Asmus Klith Forum, næstformand i Landboforeningen Midtjylland.

Landets største

Ambitionen fra Agro Energi er at blive landets største samarbejde mellem landmænd og andre erhvervsdrivende inden for biomasse. Foreningen skal repræsentere størstedelen af biomasserne inden for en geografi, der gør, at foreningen er en naturlig og nødvendig part ved forhandlingsbordet.

- Visionen er, at Agro Energi bliver en af de mest attraktive vidensbanker i form af faglig viden i relation til biomasse samt den mest kompetente samarbejdspartner, når man vil afsætte sin biomasse. Vi kan kun besidde den faglige viden, hvis vi er nok, der bakker op om det her. Vi er nu gået i gang med at undersøge interessen, og interesserede kan tilmelde sig opdateringer på projektet på vores hjemmeside, siger Asmus Klith Forum.

Det nye selskab vil søge at samarbejde med alle organisationer og parter, der arbejder for samme formål som selskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agro Energi vil have hovedsæde i Viborg, men alle danske landbrugsvirksomheder kan være med i foreningen, som i første omgang er oprettet for at håndtere de store behov inden for biomasse, der er opstået det seneste halve år i og omkring Viborg, Skive og Jammerbugt. Foreningen forventer at afholde stiftende generalforsamling i begyndelsen af 2023, hvor man også vil kunne lave de første biomasseaftaler.