Lyt til artiklen:

Retsudvalget kritiserer Hækkerup for at lukke ned for spørgsmål

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Et flertal i retsudvalget står tilbage med en lang række konkrete og ubesvarede spørgsmål i mink-sagen. Men justitsminister Nick Hækkerup har lukket døren i. Ministeren ønsker ikke at svare på flere spørgsmål fra folketingsmedlemmerne.

Ikke flere svar - hverken mundtlige eller skriftlige - fra Nick Hækkerup. Justitsministeren valgte fra den 11. december at lukke sin mund med syv sejl, så længe de nærmere rammer for en kommissionsundersøgelse bliver drøftet.

Et flertal i retsudvalget håber Nick Hækkerup vil genoverveje sin beslutning om tavshed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Retsudvalget har sendt et brev 17. december til Nick Hækkerup, hvor de giver tydeligt udtryk for kritik af ministeren for hans beslutning om ikke længere at stille op i samråd eller møde i folketingssalen og svare på spørgsmål i mink-sagen.

Utilfredsstillende

Udvalget skriver:

"Et flertal i udvalget finder det meget utilfredsstillende, at du afviser at besvare udvalgets spørgsmål i minksagen under henvisnings til kommissionsundersøgelsen, som fortsat er under forberedelse".

Det er medlemmernes opfattelse, at de står med en uafklaret proces med mange løse ender og ubesvarede spørgsmål.

De skriver i brevet, at mange af spørgsmålene er faktuelle, og sagtens kan besvares uden det vil få betydning for en kommende undersøgelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvalget ønsker blandt andet at få indblik i oversendte referaterne fra 1.-10. november fra møder i NOST (Den Nationale Operative Stab).