Lyt til artiklen:

Første minkavler har fået fasttrack-erstatning

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Den første minkavler har nu fået tilbudt erstatning via Fasttrack-ordningen og accepteret tilbuddet, det skriver Landbrugsavisen

Fødevareminister Jacob Jensen oplyser til avisen, i alt 40 minkavlere har søgt om erstatning efter fasttrack-ordningen, men at han håber at flere vil benytte ordningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordningen går udenom taksations systemet, og vurderer i stedet sagerne ud fra en række standard-takster. På den måde kan sagerne behandles og færdiggøres hurtigere, og målet er en sagsbehandlingstid på mellem to og fire måneder.

Minister om minksagen: Man kan tage ansvar eller skrive sure indlæg

Se også:

Minister om minksagen: Man kan tage ansvar eller skrive sure indlæg

Deadline for at søge erstatning via fasttrack-ordningen er 1. april, men Jacob Jensen vil ikke afvise at fristen kan forlænges.

- Hvis der bliver brug for det, så vil vi i givet fald også forlænge fristen. Det her handler om, at minkavlerne skal træffe en beslutning. Vælger de at blive på den skemalagte model, så skal de gøre det. Vælger de fasttrack-ordningen, så skal de gøre det, og så har de altså pengene et sted mellem to til fire måneder senere, siger Jacob Jensen til avisen.

Fra mink til grise

Se også:

Fra mink til grise

Stigende udgifter

Minkerstatningerne efter den skemalagte model lader vente på sig, og senest har Jacob Jensen informeret Folketinget om, at erstatningerne ville blive seks milliarder kroner dyrere end forventet.

I følge auktionshuset Kopenhagen Fur skyldes forsinkelser i erstatningerne og den stigende regning dels en undervurdering af erhvervets størrelse og kompleksitet, dels del lange sagsbehandlingstid, dels udgifter til embedsmænd, revisorer og advokater, der sidder med udregningen af erstatningerne, dels statens indførsel af værdisikring, og sidst men ikke mindst stiger regningen til staten, fordi minkavlerne er blevet pålagt at vedligeholdelse af farmene i mellemperioden fra de måtte lukke til farmene bliver revet ned.

Kopenhagen Fur: Hver dag vokser regningen med én million

Se også:

Kopenhagen Fur: Hver dag vokser regningen med én million