Lyt til artiklen:

Minkavler fik dårligt foder: Erstatning stiger seks millioner

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Foderet fra Holstebro Minkfodercentral havde i 2019 en anden sammensætning, som gav færre hvalpe i 2020 sæsonen, og det betyder at antallet af mink på farmen i 2020 var unaturligt lavt.

Det har en avler fået medhold i i en erstatningssag, og derfor er antallet af mink opskrevet med 11.440 dyr. Det skriver DR på baggrund af en aktindsigt i sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder at avlerens erstatning stiger med 6,3 millioner kroner, og det kan få stor betydning for andre erstatninger, idet Holstebro Minkfodercentral leverede foder til hver syvende danske minkfarm.

Og en optælling som DR har lavet af 21 af de første 70 afgjorte sager viser, at avlerne i 14 af sagerne ønsker at hæve antallet af mink, og i ni af sagerne har erstatningskommissionen efterkommet ønsket.

Historien kommer efter den senere tids kritik af erstatningskommissionerne, herunder at der sidder tidligere minkavlere i dem. Det fik landbrugsminister Jacob Jensen kaldt i samråd om sagen, og her fastholdt han, at det var nødvendigt med faglighed i kommissionerne. Han var dog åben for, om der skulle flere jurister med.

Landbrugsminister: Måske skal der flere jurister i minkkommissioner

Se også:

Landbrugsminister: Måske skal der flere jurister i minkkommissioner