Lyt til artiklen:

Fødevareministeren strammer reglerne for minkavlere i taksationskommissionen

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Fødevarer- og landbrugsminister Jacob Jensen (V) har lyttet til kritikken og er klar til at fjerne minkavlernes indflydelse i taksationskommissionerne.

- Vi mener ikke, at der skal være en direkte repræsentation i kommissionerne, hvis man kommer fra erhvervet, lyder det i dag fra ministeren til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stramningen kommer siden ministeren på et åbent samråd den 2. april sagde, at han "var klar til at se på sammensætningen af kommissionerne".

Det er ikke tilfældigt eller fordækt, at der sidder minkavlere i kommissionerne, lød meldingen fra ministeren på samrådet.

For som en del af aftalen om fuld og hel erstatning til minkerhvervet er det også aftalt, at formand og medlemmer af kommissionerne tilsammen skal have en tilstrækkelig indsigt i ejendomme, driftsmidler, inventar, revision, regnskaber, minkproduktion, pelsindustri og fodervirksomhed.

- Medlemmerne bliver udtaget fra en liste, som den til enhver tid siddende landbrugsminister har godkendt, og ifølge reglerne er der en række organisationer, som indstiller til listen. Det er Dansk Pelsdyravlerforening, Dansk Minkerhverv, Landbrug & Fødevarer, Finans Danmark, FSR Danske Revisorer, Dansk Industri og Dansk erhverv, sagde Jacob Jensen på samrådet den 2. april.

65 tidligere minkavlere har taget imod fast-track-erstatningen

Se også:

65 tidligere minkavlere har taget imod fast-track-erstatningen

Nu kommer fødevareministeren med en anden skarpere udmelding om repræsentanter fra minkerhvervet i taksationskommissionerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dem, der skal sidde der, de skal sidde der, fordi de har en bestemt viden, en sagkundskab, og så skal de selvfølgeligt vurdere ud fra den sagkundskab og ikke ud for nogen bestemt interesse, siger ministeren i dag til DR.

Landbrugsministeren vil ændre på minkkommissioner

Se også:

Landbrugsministeren vil ændre på minkkommissioner