Abonnementsartikel

Orla Østerby, landbrugs- og fødevareordfører for De Konservative, mangler initiativer og udspil til at støtte og holde hånden under landbruget og erhvervslivet i regeringens finanslovsudspil for 2021.

I den konservative gruppe er Orla Østerby ikke imponeret over regeringens nye udspil til finanslov 2021, der blev præsenteret i dag i Finansministeriet.

- Overordnet så tømmer regeringen statskassen, så vi ikke har noget at stå i mod med i fremtiden, siger Orla Østerby, landbrugs- og fødevareordfører for De Konservative og medlem af Miljø- og Fødevareudvalget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Orla Østerby har læst finanslovsudspillet og efterlyser forslag, der vil støtte landbrugssektoren og erhvervslivet, der er påvirket af corona-krisen.

Landbrugs- og fødevareordføreren efterlyser for eksempel skattelettelser til erhvervslivet og landbruget ovenpå konsekvenserne af krisen, og han forslår også en lempelse i arvebeskatningen, som regeringen har rullet tilbage til 15 procent.

Regeringens krigskasse med 9,2 milliarder i 2021 skaber kun spørgsmål og ingen svar, mener Østerby.

- Som jeg læser det, skal pengene gå til vaccinemedicin og styrkelse af et nye beredskab på området for forsyningssikkerhed. Vi får en langt større offentlig sektor, og det er ikke lige det, vi har brug for lige nu, siger han.

- Siden regeringen tiltrådte har den indført 23 nye skatter. Det svarer til en stigning på 4.000 kroner om året pr. familie. Det mindsker købekraften, og gør det dyrere at være dansker, siger Orla Østerby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bekymret for efteråret

Hos De Konservative er man spændt på efteråret, hvor regeringen vil se på landbrugsområdet og transportsektoren.

- Jeg er desværre meget bekymret for landbrugets fremtid. Regeringen bygger sin politik på stemmer fra Enhedslisten, som ønsker at udslette dansk landbrug. Som jeg ser det, ønsker regeringen ikke at inddrage de øvrige partier, som for eksempel De konservative i de fremtidige forhandlinger om landbruget. I de år jeg har været på Christiansborg har jeg aldrig været til så få forhandlinger som under denne regering, det synes jeg er tankevækkende. Men bliver vi indkaldt, så møder vi op, siger Orla Østerby.